Cutremur în România, noaptea trecută. Seismul s-a simţit serios! Ce magnitudine a avut

Publicat: 21/08/2023 | 07:42
Cutremur în România, noaptea trecută / sursă: colaj Pixabay

Un cutremur a avut loc în România, noaptea trecută, în Oltenia, Gorj. Potrivit informațiilor transmise de INFP, seismul a avut loc la 00:39. Iată mai jos, în articol, informațiile oferite de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Un cutremur s-a produs la ora 00:39, noaptea trecută, în România. Seismul s-a simțit serios în mai multe orașe din țară. Cutremurul a avut 4.5 grade pe scara Richter și s-a produs în Oltenia, Gorj. Mai cu seamă, a avut loc foarte aproape de orașul Târgu Jiu. Seismul a fost înregistrat la adâncimea de 14 kilometri și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 10km N de Târgu Jiu, 73km SE de Hunedoara, 76km NE de Drobeta-Turnu Severin, 84km V de Râmnicu Vâlcea, 87km S de Deva, 98km SV de Sibiu.

Citește și CE S-AR ÎNTÂMPLA ÎN BUCUREȘTI ÎN CAZUL UNUI CUTREMUR DE 7,5 GRADE. CÂȚI OAMENI AR MURI!

A fost cutremur în Oltenia / sursă: infp.ro

De altfel, la o diferență de aproape jumătate de oră, s-a produs un alt cutremur, tot în zona Olteniei, Gorj. Seismul, înregistrat la ora 01:00, a avut o magnitudine de 2.6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 14.4 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 12km N de Târgu Jiu, 72km SE de Hunedoara, 77km NE de Drobeta-Turnu Severin, 85km V de Râmnicu Vâlcea, 85km S de Deva, 97km SV de Sibiu.

Vezi și PERICOLUL DE LA BARAJUL VIDRARU! CE S-AR ÎNTÂMPLA, ÎN DOAR 13 MINUTE, DACĂ AR AVEA LOC UN CUTREMUR MAI INTENS DECÂT CEL DIN 4 MARTIE 1977

Pe 6 iunie a avut loc un cutremur puternic în Crișana, România

Cel mai puternic cutremur care s-a produs recent în România a fost înregistrat în  Crișana, Arad. S-a înregistrat în data de 6 iunie, având o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter. A avut loc la ora 20:26, la o adâncime de 6.4 kilometri.

„Zona este caracterizată de cutremure de suprafață. Acolo este și contactul între orogenul Apusenilor de Sud cu Depresiunea Panonică. Există și un sistem de falii orientate unul Nord-Vest, Sud-Est și altul Sud-Vest, Nord-Est. Toate pot fi în legătură cu mișcările care au loc în micro-placa Adriatică. Pot apărea, dar nu este obligatoriu, o serie de replici, însă cu magnitudini mai mici. Aradul este sensibilizat, de-a lungul timpului, de o serie de cutremure de peste 5 grade. Acolo unde a apărut odată un cutremur, oricând pot apărea și altele”, a declarat seismologul Mihai Diaconescu, la Antena 3 CNN.

Sursă foto: colaj Pixabay, INFP.ro