Cutremur în România, sâmbătă seara. Ce magnitudine s-a înregistrat în zona seismică Vrancea

Publicat: 23/09/2023 | 23:15
A fost cutremur în România, sâmbătă seara, 23 septembrie 2023

Un cutremur s-a înregistrat în România, în zona seismică Vrancea, sâmbătă seara, 23 septembrie 2023. Conform informațiilor oferite de INFP, cutremurul s-a produs la o adâncime de 88,6 kilometri. Iată mai jos, în articol, datele emise de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

În cursul serii de sâmbătă, un cutremur s-a înregistrat în România. Seismul de 3.8 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea, la ora 21:51. S-a produs la o adâncime de 88,6 kilometri. Este încadrat la gradul de intensitate II – adică seismul a fost slab și poate fi simțit de puțini oameni, în special cei aflați în clădiri înalte. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km V de Focșani, 62km N de Buzău, 65km E de Sfântu-Gheorghe, 75km E de Brașov, 92km NE de Ploiești.

Vezi și PERICOLUL DE LA BARAJUL VIDRARU! CE S-AR ÎNTÂMPLA, ÎN DOAR 13 MINUTE, DACĂ AR AVEA LOC UN CUTREMUR MAI INTENS DECÂT CEL DIN 4 MARTIE 1977

A fost cutremur în zona seismică Vrancea / sursă foto: infp.ro

Citește și CE S-AR ÎNTÂMPLA ÎN BUCUREȘTI ÎN CAZUL UNUI CUTREMUR DE 7,5 GRADE. CÂȚI OAMENI AR MURI!

România, zguduită de un cutremur de 5.3 grade pe scara Richter, în luna iunie 2023

În România s-a înregistrat în data de 6 iunie 2023 un cutremur de 5.3 grade pe scara Richter. La momentul respectiv, INFP a transmis că, în zona Crișana, Arad, cutremurul a avut loc la ora 20:26, la o adâncime de 6.4 kilometri. Despre sensibilitatea zonei în care s-a produs a vorbit seismologul Mihai Diaconescu. Expertul susține faptul că „acolo unde a apărut odată un cutremur, oricând pot apărea și altele”.

„Zona este caracterizată de cutremure de suprafață. Acolo este și contactul între orogenul Apusenilor de Sud cu Depresiunea Panonică. Există și un sistem de falii orientate unul Nord-Vest, Sud-Est și altul Sud-Vest, Nord-Est. Toate pot fi în legătură cu mișcările care au loc în micro-placa Adriatică. Pot apărea, dar nu este obligatoriu, o serie de replici, însă cu magnitudini mai mici. Aradul este sensibilizat, de-a lungul timpului, de o serie de cutremure de peste 5 grade. Acolo unde a apărut odată un cutremur, oricând pot apărea și altele”, a declarat seismologul Mihai Diaconescu, la Antena 3 CNN.

Sursă foto: Pixabay, infp.ro