De ce este Sibiu orașul perfect pentru orice familie. De câți bani ai nevoie ca să trăiești în localitatea cu un trecut istoric uriaș

Publicat: 07/08/2023 | 21:06

Orașul Sibiu este un centru cultural și economic important din sudul Transilvaniei și unul dintre cele mai înfloritoare orașe ale zonei. Pe lângă toate acestea, este considerat cea mai ieftină zonă din România. Iată de câți bani ai nevoie ca să trăiești aici.

Dacă ești în căutarea unui loc în care să te muți, dar îți este teamă că nu vei putea face față din punct de vedere financiar, trebuie să știi că există un loc în România în care cu siguranță te vei descurca. Este vorba despre orașul Sibiu, locul în care nu trebuie să cheltuiești o avere pentru un trai decent.

CITEȘTE ȘI: LUNCANII DE SUS E NOUA ATRACȚIE A ROMÂNIEI. SATUL CU 9 SUFLETE A CĂPĂTAT O POPULARITATE URIAȘĂ ÎN ULTIMELE LUNI, IAR PREȚUL CASELOR A CRESCUT DE 6 ORI

Potrivit unui studiu recent, suma necesară pentru a trăi o lună în Sibiu este de 7953 de lei, dar fără chirie inclusă.

O familie cu patru membri, doi adulți și doi copii, au nevoie de circa 8000 de lei pe lună pentru a trăi decent în Sibiu. Conform datelor, o singură persoană cheltuie lunar suma de 2300 de lei.

Deși prețurile au crescut în ultima vreme peste tot în țară, se pare că Sibiul tot se menține la un nivel mediul și este accesibil pentru toate buzunarele. La polul opus, cele mai scumpe orașe din România sunt Bucureștiul și Clujul.

Satul din România preferat de turiștii străini și români

România este una dintre țările cu cele mai frumoase obiective turistice din lume. Castelul Peleș, Tranfăgărășan, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Enisala, Delta Dunării sau Cimitirul Vesel atrag an de an sute de mii de turiști.

Nu mai este un secret faptul că locuitorii satelor din Transilvania au încercat să păstreze vie tradiția și arhitectura moștenită. În satul Cernat, timpul pare să se fi oprit în loc, iar oaspeții care vizitează această zonă sunt cazați în case tradiționale, cu interioare păstrate la fel ca acum 100 de ani. Această experiență autentică oferă turiștilor ocazia unică de a se conecta cu tradițiile și modul în care locuitorii își duc traiul de zi cu zi.

„Verdeața este ceea ce îmi place foarte mult și îmi plac casele! Și cum e lemnul sculptat la porțile caselor, asta îmi place foarte mult. Rămânem la un picnic. E un picnic organizat, fiecare frumos, cu familia, ne bucuram de soare”, a declarat o turistă, pentru Știrile Pro Tv.

Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune ... citește mai mult