De ce și-a ales Florin Salam acest nume de scenă bizar. Ce înseamnă „salam”, de fapt

De: Cancan
Publicat: 27/09/2021 | 10:56

Florin Salam este unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați maneliști din România, astfel că prezența lui la evenimente precum nunți, zile de naștere sau botezuri poate fi una destul de costisitoare.

Dacă îți dorești din tot sufletul ca Florin Salam să îți încânte auzul la o petrecere, ai nevoie să deții o mică avere pentru a-ți putea permite o cântare cu celebrul manelist. Potrivit site-ului sprezza.ro, artistul are un tarif uriaș. Potrivit sursei citate, ”Florim Salam poate lua și 20.000 de euro pentru un program la nuntă. Depinde de dumneavoastră cum negociați cu Florin Salam. Depinde de locație, zi și de evenimentele pe care acesta le are în perioada respectivă”.

Însă, dacă acum pentru o singură cântare artistul face o mică avere, începuturile carierei sale au fost diferite. Deși cântă încă din copilărie, succesul a apărut mult mai târziu. Florin s-a lansat cu ajutorul șefului de orchestra Dan Bursuc în anul 2002, cu piesa „Ce gagică șmecherită”, sub numele de Florin Fermecătoru, iar la finele anului 2002, acesta și-a schimbat numele de scenă din Fermecatoru în Salam (arabescul pentru „pace”, cf. ebr. salom).

Cine e Florin Salam

De atunci și până în prezent, succesul manelistului pare a fi de neegalat în această lume, Florin având numeroase colaborări cu artiși celebri, cea mai cuoscută fiind cea cu Goran Bregovic, alături de care a scos, în 2011, melodia Hopa Cupa inclusă în albumul „Champagne for the Gypsies” al cântărețului bosniac. Este vicepreședinte în Asociația Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Romi din România. În decembrie 2005, Stoian a fost declarat manelistul anului.

Citește și “REGELE” MANELELOR ȘI-A SCOS FETELE LA RESTAURANT! PRIMA APARIȚIE A LUI FLORIN SALAM, DUPĂ CE A AVUT PROBLEME GRAVE DE SĂNĂTATE

În 2008, cu ocazia unui concert oferit în București, a interpretat o piesă alături de cântăreața Paula Seling și Orchestra Simfonică București. Momentul a fost unul simbolic, descris de către prezentatoarea evenimentului că o reconciliere între manele și muzică pop.

Sursa foto: Arhiva Cancan