Ea e psihologul care face terapie în grădină, departe de restricțiile din pandemie. „Nu trebuie să atingă…”

Publicat: 14/06/2020 | 12:06

Un colţ viu de natură, printre arbori şi pomi fructiferi, fără măşti, dar cu respectarea distanțării sociale. Este modul inedit în care o tânără psiholog din Craiova şi-a regândit afacerea, sufocată în perioada restricţiilor. CANCAN.RO vă prezintă imagini și detalii exclusive.

A renunţat la vechiul cabinet şi şi-a mutat şedinţele cu clienţii într-o grădină terapeutică, unde oamenii pot fi conectaţi direct la natură. Ideea modernă a avut ecou puternic mai ales printre tineri, pentru că aceştia aveau nevoie să se încarce cu energie după cele mai bine de două luni de stat în casă. (VEZI ȘI: UN CUNOSCUT PSIHOLOG TE “ANTRENEAZĂ” SĂ STAI ÎN CASĂ: “FAPTUL CA ÎȚI DOREȘTI SĂ RĂMÂI ÎN VIAȚĂ ESTE…”)

Consiliaţi aproape de ciripitul păsărilor

Aşa începe şedinţa terapeutică pentru Roberto, un student din Craiova. Cele două luni de izolare socială care l-au ţinut în casă i-au adus o stare de disconfort şi de agitaţie continuă. Acum, pentru că voia să se simtă liber, a aflat că poate fi consiliat şi în aer liber, înconjurat de arbori, flori şi fără să poarte o mască incomodă.

Grădina unde psihologul își ține, mai nou, ședințele

„Te descătuşează, efectiv. Sau deschide o supapă, care nu ar fi putut fi deschisă într-un mediu închis. Faptul că eşti conectat cu natura, cu pământul, cu mediul înconjurător…”, spune Roberto.

Ideea îi aparţine unei tinere psiholog, care şi-a regândit afacerea sufocată de pandemie. A scos scaunele afară, a improvizat câteva mese şi a amenajat o grădină terapeutică, astfel încât clienţii să nu renunţe la şedinţe din cauza virusului şi să fie consiliaţi aproape de ciripitul păsărilor, sub arborii cu miros proaspăt de tei şi de vişine. (CITEȘTE AICI – PSIHOLOG: RĂSPUNSUL LA DEPRESIE ESTE SIMPLU, “IEŞI DIN CASĂ!”)

Colţul verde cu efecte asupra stării de sănătate

„Am adus toate instrumentele cu care lucrăm. Cardurile metaforice, elementele de la psihodramă, oglinda, care este reprezentantivă în procesul terapeutic. Pentru persoanele care sunt anxioase şi au o stare anxioasă legată de germeni şi microbi este esenţial faptul că ei nu trebuie să atingă nimic să ajungă în această grădină”, explică psihologul Irina Gruia.

„Colţul verde cu efecte asupra stării de sănătate este un concept modern în ţara noastră. În acest fel, ideea de a merge la psiholog este mult mai uşor acceptată chiar în rândul tinerilor, obişnuiţi să petreacă timp în spaţiul liber. În perioada pandemiei, întâlnirile cu psihologul se petreceau doar online, iar interacţiunea era posibilă doar prin intermediul unui ecran…. „, mai spune psihologul. (NU RATA: AVEM INTEROGATORIUL PENTRU CĂLIN GEAMBAȘU ÎN PROCESUL CU FOSTA LOGODNICĂ + DECLARAȚII EXCLUSIVE. „ÎI ȚINEAM ÎN SPATE PE TOȚI…”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)