Este „țeapa” sezonului estival 2022. Ce primesc, de fapt, turiștii care comandă hamsii

Publicat: 18/06/2022 | 09:35
Hamsii cu mămăligă Sursă foto: Facebook

Românii care se pregătesc să plece la mare ar trebui să știe ce primesc, de fapt, atunci când comandă hamsii prăjite de pe străzile stațiunilor. Unele gherete vând altceva, păcălindu-i astfel pe clienți. Cu ce se înlocuiește hamsia? Este una dintre cele mai mari ”țepe” ale sezonului estival 2022.

În stațiunile situate pe litoralul românesc se vând cel mai bine hamsiile prăjite cu usturoi, uneori și cu mămăligă, alteori simple. Majoritatea persoanelor cunosc că este un tip de pește scăzut în grăsimi, care este și foarte gustos și de aceea sunt înnebunite după această gustare pe care o poți găsi la orice colț de stradă.

Hamsia prăjită cu usturoi şi mămăligă se găseşte peste tot pe litoralul românesc, fiind mâncarea preferată de numeroși turişti. În spatele preţului acceptabil al unei porţii se poate ascunde, însă, şi o păcăleală.

CITEȘTE ȘI: CU CÂȚI LEI SE VINDE O PORȚII DE HAMSII ÎN MAMAIA? CE “GAURĂ” ÎȚI POATE FACE ÎN BUGET UN SEJUR PE LITORALUL ROMÂNESC

Hamsii prăjite cu mămăligă Sursă foto: Facebook

Cu ce sunt înlocuite hamsiile? Românii mănânce altceva, de fapt

Protecţia Consumatorilor atrage atenţia asupra faptului că mulţi comercianţi îşi păcălesc clienţii şi vând şprot, un peşte asemănător, dar mai ieftin, în loc de hamsie.

Astfel, dacă la restaurant sau cherhana o porţie de hamsie cu mămăligă şi usturoi costă aproximativ 30 de lei, la dughene ea poate fi cumpărată cu 10 lei/100 de grame. Aici este inclus şi usturoiul. Mai mult, în pescăriile din Constanţa, hamsia proaspăt prinsă costă în jur de 12 lei/kilogram.

Pe lângă faptul că este mai ieftin, cu câţiva lei/kilogram, şprotul se poate prăji întreg, deci nu este necesară curățarea lui. În acest fel, pentru cei care vor să prepare și să vândă acest tip de pește va fi o cheltuială mai mică, muncă la fel de puțină, dar un profit mai mare.

VEZI ȘI: IREAL! CE A GĂSIT UN CLIENT ÎN PORȚIA DE HAMSII PE CARE A COMANDAT-O DE LA UN RESTAURANT DIN MEDGIDIA

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult