Ești născut înainte de 1980? Specialiștii trag un semnal de alarmă! Ce trebuie să faci

Publicat: 11/09/2022 | 14:45

Persoanele născute înainte de 1980 ar putea să își îmbunătățească calitatea vieții făcând un lucru extrem de simplu, spun specialiștii. Iată ce arată un studiu efectuat asupra persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 și 79 de ani.

Persoanele care au vârsta peste 40 de ani ar trebui să facă aproape 10.000 de pași zilnic, potrivit unui studiu efectuat de specialiști. În acest mod, persoanele care fac mișcare au cu 50% mai puține șanse să dezvolte demență în decurs de șapte ani.

Unul dintre co-autorii studului, Borja del Pozo Cruz, susține faptul că mersul rapid ar putea ajuta la scăderea șanselor de apariție a demenței cu 50%, în condițiile în care faci aproximativ 10.000 de pași zilnic. În plus, și cei care merg aproape 3800 de pași, în fiecare zi, pot reduce riscul de demență cu 25%.

”Acest lucru ar fi suficient, la început, pentru persoanele sedentare. De fapt, este un mesaj pe care medicii l-ar putea folosi pentru a-i motiva pe adulții în vârstă foarte sedentari – 4.000 de pași este foarte ușor de făcut de mulți, chiar și de cei care sunt mai puțin în formă sau nu se simt foarte motivați. Poate că, persoanele mai active și mai în formă ar trebui să țintească 10.000, unde vedem efectele maxime”, a transmis profesorul.

Vezi și STUDIU ÎNGRIJORĂTOR. APROXIMATIV 4% DIN CAZURILE DE CANCER DEPISTATE LA NIVEL MONDIAL SUNT LEGATE DE CONSUMUL DE ALCOOL

Cum să reduci riscul de demență

Cea mai bună metodă prin care se poate reduce riscul de demență este efectuarea zilnică a 112 pași pe minut, timp de jumătate de oră. În acest mod, se reduce riscul de demență cu 62%. O sută de pași pe minut, la 3,7 km/h, reprezintă un nivel moderat de intensitate.

„În timp ce 112 pași pe minut reprezintă o cadență destul de vioaie, „112” este, în mod imaginabil, un număr mult mai ușor de parcurs și mai puțin intimidant pentru majoritatea persoanelor decât „10.000„, mai ales dacă au fost inactive sau subactive din punct de vedere fizic”, potrivit cercetătorilor din domeniul Alzheimer.

În plus, se oferă și o recomandare persoanelor care vor să facă mișcare zilnic și să îndeplinească numărul de pași, pentru a li se reduce riscul de demență: „Nu aveți un contor de pași? Puteți număra numărul de pași pe care îi faceți în 10 secunde și apoi îl puteți înmulți cu șase – sau numărul de pași pe care îi faceți în șase secunde și îl puteți înmulți cu 10. Oricum ar fi, funcționează. Dar nu uitați, nu toți pașii au aceeași lungime. Ceea ce ar putea fi un ritm alert pentru o persoană de 40 de ani poate să nu fie sustenabil pentru o persoană de 70 de ani”arată capital.ro.

Citește și STUDIUL CARE REVOLUȚIONEAZĂ DIETELE: CÂTE KILOGRAME SLĂBEȘTI DACĂ MĂNÂNCI DOAR ÎNTRE ORELE 7:00 ȘI 15:00

Sursă foto: Pixabay