Explicația pentru care germanii au doar 222 de decese la aproape 40.000 de cazuri cu COVID-19

De: L.N.
Publicat: 26/03/2020 | 15:50

Germania, la ora actuală, prezintă 39,502 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 222 de decese și 3,547 de oameni vindecați. Motivul pentru care se menține un bilanț mai puțin sumbru în privința victimelor răpuse de COVID-19 este testarea în masă a oamenilor. Germanii au crescut numărul testelor efectuate pentru depistarea infectării cu noul coronavirus la 500.000 pe săptămână!

Metoda implementată de germani reduce cantitativ riscul de îmbolnăvire și menține așadar numărul de decese la un nivel relativ scăzut, potrivit AFP.

 „Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu cel al persoanelor infectate se poate explica prin faptul că noi realizăm multe diagnosticări în laborator (…) Efectuăm o jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania”, a explicat virusologul Christian Drosten, director al Institutului de Virusologie din cadrul spitalului Charite din Berlin.

Jumătate de milion de teste săptămânal înseamnă o medie de peste 70 de mii de teste efectuate zilnic în această ţară.

CITEȘTE ȘI:  ANAF , anunț de ultima oră pentru toți românii cu datorii la stat

Germania, a treia țară din Europa puternic afectată de COVID-19

Germania este a treia țară din Europa puternic afectată de numărul mare de cazuri cu COVID-19, după Italia (74,386) și Spania (56,188). La nivel mondial, Germania este pe locul 5 în ceea ce privește numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cu toate acestea, la numărul de decese, germanii sunt cu mult în urma altor state, fiind pe locul 10 în lume.

Potrivit lui Drosten, reţeaua importantă de laboratoare de pe tot teritoriul german a facilitat conştientizarea rapidă în faţa epidemiei şi necesitatea efectuării de teste în masă şi cât mai rapid posibil.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS. „Noaptea Muzeelor” din acest an s-a amânat / Când se va desfășura

Ministerul Cercetării a declarat că va debloca 150 milioane de euro pentru a susţine crearea unei reţele care să permită intensificarea schimburilor între laboratoare şi spitale universitare.