Patricia, fiica cea mică a primarului Clujului, Emil Boc, note incredibile la Bac 2018

Publicat: 04/07/2018 | 11:13

Patricia Boc, fiica cea mică a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a obținut media 9,73 la examenul de Bacalaureat, aceasta fiind absolventă a Liceului Teoretic ”Gheorghe Șincai”, pe care l-a urmat și tatăl său. (Citește și: Bac 2018! Ce note a obținut fiica lui Aurelian Preda, Anamaria Rosa)

Astăzi, 4 iulie, au fost afişate primele rezultate la BAC 2018. Vezi notele pe județe AICI.

Potrivit bacalaureat.edu.ro, Patricia Boc, fiica cea mică a primarului Clujului, Emil Boc, a terminat specializarea Științe Sociale la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” și obținut nota 9,4 la Limba și Literatura Română, nota 9,8 la Istorie și nota 10 la Logică, argumentare și comunicare, media finală fiind 9,73.

În urma acestui rezultat, Patricia Boc a ocupat locul 85 la nivelul județului Cluj. Patricia Boc a fost elevă a Liceului Teoretic ”Gheorghe Șincai”, unde a absolvit în 2015 și sora sa mai mare, Cezara, care a obţinut media 9,56 la examenul de Bacalaureat, dar și Emil Boc în anul 1985.

Cezara Boc este, în prezent, studentă a Facultății de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

Cum și când se depune contestație pentru notele la Bacalaureat 2018

Absolvenții de liceu nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2018 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Mai precis, ei trebuie să depună cererea de contestații tot pe 4 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestațiile la probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2018 se depun și se înregistrează la centrul de examen. Acestea sunt primite și înregistrate de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou.

Citește și: REZULTATE BACALAUREAT 2018. Ce s-a intamplat cand s-au publicat rezultatele pe EDU.RO

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Citește și: Admitere facultate 2018. Când încep înscrierile

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Anca Toma