Filmări în premieră cu Piedone & patronii Colectiv, umili în boxa acuzaților

De: Cancan
Publicat: 23/10/2018 | 22:59

Procesul în dosarul Colectiv s-a reluat de la zero, după ce unul dintre judecători s-a pensionat. La primul termen au fost citați toți cei nouă inculpați, printre ei aflându-se și patronii clubului unde a avut loc tragedia, dar și fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România a obținut imagini în premieră, cu Piedone & patronii Colectiv, îmbrăcați sobru, în boxa acuzaților. 

Au trecut trei ani grei de la tragedia din clubul Colectiv. În urma incendiului devastator și-au pierdut viața 65 de tineri, iar alți zeci au rămas cu sechele pentru tot restul vieții. Noaptea de 30 octombrie 2015 a trecut ca un coșmar de nedescris, suferința poate chiar mai mare urmând a doua zi, când zeci de părinți disperați își căutau copiii prin spitale, ca să afle că au murit în chinuri groaznice ori că vor pătimi mereu de atunci încolo.

După ce procurorii au finalizat ancheta, dosarul a ajuns în instanță cu nouă inculpați. Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Pe lista procurorilor au fost trecuți și Daniela Niţă – patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.  

De asemenea, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis în judecată. Iniţial, Piedone şi patronii de la Clubul Colectiv au fost judecați în dosare separate, însă cauzele au fost reunite.

Proces reluat de la zero

Doar că, la sfârșitul lunii august, judecătorul de caz și-a anunțat pensionarea, iar procesul s-a reluat de la zero. Luni, 22 octombrie, a fost convocată prima ședință de judecată, unde au fost prezenți toți inculpații.

O înregistrare video venită pe adresa redacției CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, îi arată pe toți foarte sobri, în fața instanței, unii îmbrăcați chiar în haine negre. Au ascultat umili pledoariile, dar și clarificările judecătorului. Noul magistrat a decis însă ca cei trei patroni ai clubului Colectiv, care au dat declarații deja în fața fostului judecător, să nu mai fie audiați la acest prim termen.  

Citește și: CE S-A INTAMPLAT, DE FAPT, IN NOAPTEA GROAZEI, IN CLUBUL COLECTIV! 

Piedone, de nerecunoscut

Cristian Popescu Piedone a fost de nerecunoscut. Îmbrăcat tot în negru și extrem de slăbit, acesta a ascultat foarte atent tot ce se vorbea în sală și foarte rar a mai aruncat o privire către audiență. 

Au existat și declarații făcute în premieră, în fața jurnaliștilor, ce-i drept. Pentru prima dată, în faţa camerelor, a vorbit şi unul dintre administratorii firmei care a montat artificiile.

(De unde vi se trag acuzaţiile de distrugere de probe? n.red) Nu ştiu asta, s-a încercat găsirea unui ţap ispăşitor. Eu nu am avut treabă. Mi-au interceptat telefonul şi de acolo au înţeles ei de acolo că aş fi încercat să distrug probe, dar n-am încercat”, spune Cristian Niţă, patronul firmei de artificii.

Pentru părinţii care şi-au pierdut copiii în incendiul din Colectiv, finalul pare a fi foarte departe.

Este greu de descris în cuvinte, timpul trece, oamenii uită. Suntem nişte părinţi îndureraţi, nişte părinţi orfani, cu un gol mare în suflet. Nu mai suntem noi. Cei vinovaţi să fie pedepsiţi”, spune Cristina Matache, mama uneia dintre victime.

Vezi și: MESAJUL TULBURĂTOR AL MAMEI BARMANIŢEI DECEDATE ÎN COLECTIV

Incendiul din Colectiv, cel mai grav din istoria post-decembristă a României

Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui local situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Vezi și CARE ESTE STAREA LUI ANDREI GĂLUȚ, LA DOI ANI ȘI JUMĂTATE DE LA TRAGEDIA DIN COLECTIV

În urma incendiului din 30 octombrie, din clubul Colectiv, au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Un alt tânăr rănit în Colectiv și-a pus capăt zilelor, ducând astfel, într-un final, numărul victimelor la 65.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind, după numărul de decese, accidentul aviatic de la Balotești din 1995, în care au murit 60 de persoane.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

This browser does not support the video element.