Fraudă la examenul din Brașov! Ce sumă lua candidatul fals pentru un permis auto

Publicat: 16/06/2022 | 11:54
Examen auto

Un bărbat din Brașov este urmărit penal, după ce a cerut bani ca să șoptească răspunsurile corecte la examenul auto. Candidații care au fraudat proba teoretică sunt căutați de autorități, o parte dintre ei fiind deja audiați și reținuți. 

Conform declarațiilor oferite de Direcția Națională Anticorupție, un individ a profitat de pe urma celor care voiau să obțină permisul auto. Acesta se înscria la examenul auto și le șoptea celor care îl plăteau, pentru a promova examenul. Perioada în care acesta a produs ilegalitatea este cuprinsă între anii 2013 și 2020. 

Candidatul fals devenise atât de faimos încât indivizi care nici măcar nu locuiau în județ apelau la el. Respectivii își făceau reședința pe un an în Brașov, pentru a putea obține permisul cu ajutorul său. Până la acest moment, au fost făcute percheziții la locuințele persoanelor fizice și juridice. Cinci erau din Brașov, iar una, din Galați. Aceștia au ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. (CITEȘTE ȘI: Anunțul așteptat de toți șoferii! Ce măsuri vor să aplice autoritățile pentru prețul carburanților)

Incredibil! Ce sume cerea candidatul fals pentru fraudarea examenului

Pentru cine voia să obțină permisul auto cu orice preț, suma pe care o cerea candidatul necunoscut nu era deloc modestă. Ca să fraudeze examenul pentru un singur individ, cerea între 2.500 și 5.000 de euro. 

„În ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica altor candidaţi  răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse  între  2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut”, au declarat procurorii Brașoveni. 

Suspecții din acest caz au fost audiați și reținuți pentru 24 de ore, iar investigația nu se oprește aici. Cercetările continuă, faptele penale anchetate fiind: formarea de grup organizat, fals intelectual, trafic și cumpărare de influență. (CITEȘTE ȘI: Codul Rutier 2022 se schimbă din nou! Nu se vor mai ridica permisele pe loc pentru aceste greșeli făcute de șoferi)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult