Imagini șocante dintr-un restaurant cunoscut din Capitală! ANPC a închis temporar localul și a aplicat sancțiuni

Publicat: 07/10/2022 | 16:41

Dezastru într-unul dintre restaurantele cunoscute din Capitală! ANPC a aplicat sancțiuni și a decis ca localul să fie închis temporar, după ce au fost sesizate o serie de nereguli. Iată toate detaliile mai jos, în articol.

ANPC a intrat instantaneu pe fir! Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor fac „turul” localurilor din Capitală și descoperă, pe zi ce trece, din ce în ce mai multe nereguli. Problemele se țin în lanț pentru patronii restaurantelor, având în vedere că nu respectă normele sanitare și de depozitare a alimentelor. Această situație a fost întâlnită și în cazul unui restaurant cunoscut din Capitală, unde Horia Constantinescu, președintele ANPC, a surprins imagini șocante.

Vezi și ANPC A LOVIT DIN NOU. CFR CĂLĂTORI A PIERDUT DREPTUL DE A UTILIZA 9 GARNITURI DE TREN

Președintele ANPC efectuează controale masive. „Templul Soarelui”, unul dintre restaurantele vizate

O nouă zi, un nou restaurant. Șeful ANPC a sesizat o serie de nereguli în cadrul restaurantului „Templul Soarelui” din București, local deținut de Melisa, o prietenă apropiată Andrei Volos. Pe platforma Tik Tok, oficialul a încărcat un videoclip prin care le arată cetățenilor în ce situație se prezintă „partea nevăzută” a localului, și anume bucătăria și spațiile de depozitare pentru alimente.

„Degeaba avem noi dreptate. Puneți în pericol sănătatea consumatorilor! Doamne ferește să avem o toxiinfecție sau cine știe ce mai rău! Aveți un dezastru în bucătărie, uitați-vă aici, aveți carne fără elemente de identificare. Aici, la fel, plin de insecte moarte”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC, în timp ce filma în restaurantul din București.

Citește și NOI CONTROALE ANPC! COMISARII AU ÎNCEPUT O SERIE DE CONTROALE LA FURNIZORII DE ENERGIE, DUPĂ CE MAI MULȚI ROMÂNI S-AU PLÂNS DE FACTURILE MARI LA CURENT

Imaginile sunt dezolante. Insecte vii sau moarte, igrasie, murdărie, depuneri și condiții anormale de depozitare a alimentelor – acestea sunt printre lucrurile sesizate de comisarii ANPC.

Șeful ANPC a sesizat o serie de nereguli în cadrul restaurantului „Templul Soarelui” din București. Sursă: captură video

Horia Constantinescu a notat pe platforma Tik Tok, în dreptul videoclipului, și neregulile care au fost sesizate în urma vizitei în local. S-au aplicat sancțiuni în valoare de 15.000 de lei. În plus, s-a propus sancțiunea complementară de închidere pentru o perioadă între 0-6 luni. A explicat care sunt neregulile pe care le-a întâlnit în restaurantul din București.

”În urma verificărilor efectuate la operatorul economic S.C. Revers Quantum S.R.L. (Templul Soarelui) cu punctul de lucru în strada Mihai Eminescu, Nr. 151, Sector 2, București s-au aplicat sancțiuni în valoare de 15.000 lei, OD 19,8 kg/ 347,32 lei și otps. Totodată, s-a propus sancțiunea complementară de închidere 0-6 luni. Deficiențe:
– materii prime, semipreparate și preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limită de consum, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora;
– produse din carne cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, cât si miros;
– depozitare preparate finite calde la temperaturi mai mici de min. 60 grade;
– depozitare direct pe paviment;
– utilizare bureți de sârmă, ustensile de bucătărie profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzură și arsuri, colectare reziduuri în recipiente fără capac;
– agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate și neigienizate;
– cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzură, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat;
– paviment, pereți și tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezență de insecte vii și moarte (gândaci, muște);
– depozitare direct pe paviment;
– preparate cu modificări organoleptice, prezență mucegai;
– nerespectare vecinătăți în spațiile frigorifice;
– lipsa de informare asupra riscurilor previzibile reprezentate de prezența ingredientelor ce pot provoca alergii sau intoleranțe;
– lipsa autorizației de funcționare (primărie)”, a transmis președintele ANPC.

Vezi și SUTE DE MAGAZINE PENNY, AMENDATE DE ANPC: ”SUNT CONVINS CĂ AU SCUZE ȘI EXPLICAȚII”

ANPC a dat ordin! Ce trebuie să prezinte clienților fiecare local din țară

Restaurantele din țară sunt obligate să afișeze în meniurile lor nu doar ingredientele și cantitatea lor, ci și valorile nutriționale.

„Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități si ingrediente pe ambalajul acestuia.

Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic. Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural nu cumva vine din aditivi.

Inițiativa acestui ordin aparține consumatorilor, pe care i-am ascultat, și a fost dezvoltată la nivelul Autorității. Consider că nu despre curajul de a semna vorbim, ci despre responsabilitatea față de consumatori”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Citește și ÎNCĂ UN RESTAURANT DIN BUCUREȘTI, ÎNCHIS DE ANPC. MIZERIE DE NEDESCRIS ȘI PRODUSE STRICATE, GĂSITE DE INSPECTORI

Sursă foto & video: Tik Tok

This browser does not support the video element.