Ireal ce conține, de fapt, brânza topită Hochland, din Kaufland. Poate fi cancerigen, dar mulți români cumpără acest produs zilnic

Publicat: 05/11/2023 | 09:40
Ce conține brânza topită Hochland, din Kaufland?

Raioanele din supermarketuri abundă în produse gustoase, însă unele dintre ele pot fi cancerigene. Printre produsele cumpărate de români se numără și brânza topită Hochland din Kaufland. Aceasta conține 25 de ingrediente și produsul german se află printre preferințele clienților. Însă, ce conține, de fapt, acesta? Iată mai jos, în articol, detaliile.

Printre produsele aflate în topul preferințelor clienților se află și brânza topită Hochland din Kaufland. Produsul alimentar conține 25 de ingrediente, însă unele dintre acestea ar putea reprezenta un real pericol pentru sănătate, potrivit specialiștilor. Nu mulți sunt clienții care se uită pe ambalajul produsului, pentru a vedea care sunt ingredientele. Specialiștii, însă, îi îndeamnă pe consumatori să le verifice.

Ce conține brânza topită Hochland din Kaufland

Iată care sunt ingredientele care apar pe ambalajul produsului comercializat în Kaufland și alte magazine din țară: brânzeturi 74%, lapte degresat reconstituit, lapte praf degresat, șuncă 5% (carne de porc 80%, apă, amidon din cartofi, sare, condimente, stabilizatori: E 450, E 451, antioxidant: E 316, conservant: E 250), unit, săruri de topire: E 452 și E 331, sare, corector de aciditate: E 339, aromă, aromă de fum, sare afumată. Însă, ce opinie au specialiștii despre acest produs?

Vezi și CE CONȚINE, DE FAPT, APA PLATĂ DORNA. FAIMOSUL BRAND A FOST CUMPĂRAT, ACUM 21 DE ANI, DE O COMPANIE GIGANT

Ingredientele care apar pe pachetul cu brânză topită Hochland

Vezi și CINE DEȚINE, DE FAPT, VEL PITAR, FABRICILE UNDE SE PRODUCE FAIMOASA PÂINE. DIN IANUARIE 2023 ARE UN NOU PROPRIETAR

Poate fi un produs cancerigen

Specialiștii din cadrul DSVSA Iași au explicat faptul că brânza topită a fost inventată în Elveția, secolul trecut. Despre sărurile utilizate în procesarea produsului alimentar, specialiștii susțin că acestea sunt „difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333)”.

Brânza topită, consumată pe un termen îndelungat, ar putea declanșa probleme de sănătate. Printre acestea se numără dereglările metabolice, hormonale, dar și afecțiunile hepatice și cardiovasculare. Totodată, favorizează creșterea în greutate. Produsul ar putea să fie cancerigen, susțin specialiștii.

„Poate produce cancer în urma interacțiunii cu proteinele din alimente, reacție ce duce la formarea nitrozaminelor (substanțe posibil cancerigene). Pentru a diminua cantitatea de nitrozamine formată, producătorii din industria alimentară adaugă în produse vitamina C (acid ascorbic) și vitamina E (tocoferol).

Toate aceste E-uri din brânza topită fac parte din categoria E-urilor suspecte, care pot provoca reacții alergice, înrăutățirea astmului. Mai există un motiv pentru care brânza topită poate fi considerată riscantă pentru organism: glutamatul monosoic E 621 care este un potențiator de aromă și poate crea dependență, stimulând apetitul. Compuşii de degradare metabolică ai glutamatului au efecte neurotoxice și pot produce dureri de cap, slăbiciune, greață, modificări de ritm cardiac”, au spus specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, conform bzi.ro.

Citește și CE CONȚINE, DE FAPT, SANDWICH-UL CU TON PE CARE MAJORITATEA ROMÂNILOR ÎL CUMPĂRĂ DE LA SUBWAY