Îți mai amintești de primul câștigător MasterChef ales de Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu? Ce face și cu ce se ocupă acum Petru Buiuca

Publicat: 18/04/2024 | 13:54

În urmă cu 12 ani, emisiunea MasterChef debuta pe micile ecrane. Pro TV îi aduce în fața telespectatorilor pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlăteascu, iar cei trei chefi porneau în căutarea primului MasterChef din România. La acea vreme, cel care i-a convins că merită acest titlu a fost Petru Buiuca. Tânărul a fost primul câștigător al concursului culinar și a plecat acasă cu premiul de 50.000 de euro. Ce a făcut acesta cu banii de la MasterChef și cu ce se ocupă acum?

În anul 2012, Pro TV lansa primul show culinar de anvergură din România, iar Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se aflau la cârma acestuia. Cei trei chefi își începeau la acea vreme cariera în televiziune și porneau în căutarea talentelor culinare. Primul sezon MasterChef a atras o mulțime de pasionați de bucătărie, însă dintre toți Petru Buiuca a fost cel care i-a convins pe cei trei jurați că este cel mai înzestrat.

(CITEȘTE ȘI: BONTEA, DUMITRESCU ȘI SCĂRLĂTESCU, JURAȚII NOULUI SEZON MASTERCHEF ROMÂNIA! PRO TV A DAT LOVITURA FINALĂ ȘI ÎI ADUCE PE CEI TREI CHEFI „ACASĂ”)

Ce face și cu ce se ocupă acum Petru Buiuca

Așa cum spuneam, în urmă cu 12 ani, emisiunea MasterChef debuta pe micile ecrane, iar Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu îl alegeau drept câștigător al primului sezon pe Buiuca Petru. Acesta a reușit să îi convingă pe jurați că este talentat și să îi surprindă cu preparatele sale, lucru ce i-a adus premiul cel mare, în valoare de 50.000 de euro.

„Când m-am înscris la MasterChef voiam doar să văd cât de bun sunt. Acum mi-am depășit toate așteptările. Sunt mult peste ceea ce credeam că pot să fiu. Și sunt uimit! Am fost susținut de oameni super buni și asta m-a ajutat. Este un vis care sper să continue. Nu mă las! Muncesc! Și visez în continuare!”, declara Petru, după ce a câștigat concursul.

După ce a câștigat primul sezon MasterChef România, Petru și-a continuat drumul în domeniul culinar. Mai exact, în anul 2013, tânărul alături de câțiva prieteni a deschis primul studio de gătit din București – Hot Cooking Studio. Afacerea a avut succes, iar pentru câțiva ani a mers ca pe roate, mulți pasionați de arta culinară trecându-i pragul. Însă, după câțiva ani de la deschidere, Petru a decis să pună lacătul pe afacere.

Mai apoi, în anul 2016, câștigătorul MasterChef a deschis o altă afacere. Mai exact, a pus bazele unei companii numite Mad Kitchen SRL și oferea servicii de consultanță cuplurilor care alegeau meniul și locația pentru nuntă. Acest business a avut o durată de un an de zile.

Ulterior, din anul 2017, Petru a hotărât să schimbe puțin direcția și a devenit angajatul unei multinaționale, unde a ocupat următoarele poziții: Manager de Lanț de Aprovizionare, Manager de Planificare a Lanțului de Aprovizionare pentru Clienți, Manager de Lanț de Aprovizionare pentru Clienți și, în cele din urmă, Manager Senior de Lanț de Aprovizionare pentru Clienți.

(VEZI ȘI: CÂȚI BANI AU PRIMIT BONTEA, SCĂRLĂTESCU ȘI DUMITRESCU DE LA PRO TV, DE FAPT. SUMA ESTE ULUITOARE!)