Kera Calița, dezvăluiri despre Revelioanele de lux din Bucureștiul interbelic: „Nimic fără Moet & Chandon!”

Publicat: 30/12/2022 | 14:00

Într-un cadru de basm, podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene” a pregătit o ediție-surpriză menită să ajungă la sufletele voastre în ultima seară din acest an. Sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 19:00, pe canalul de YouTube „ALTCEVA cu Adrian Artene”, Kera Calița și Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, sunt gata să vă plimbe prin perioada interbelică „năpustită” asupra Capitalei României! 

Jupâneasa Kera Calița, cea care este parcă desprinsă din perioada interbelică prin înfățișare și atitudine, a depănat amintiri de pe vremea în care Revelioanele din București erau îmbibate în lux și opulență!

Anii au trecut, dar ea a rămas neschimbată păstrându-și stilul avut în „vremurile bune”. Cu eleganță, prezență de spirit și limbaj ales, Kera Calița a vorbit, în cadrul interviului, despre ce bucate erau nelipsite de pe mesele Revelioanelor de altădată.

Kera Calița a vorbit despre Revelioanele din anii de demult / (Sursa: Captură video)

(NU RATA: Kera Calița, patroana restaurantului Jariştea din Bucureşti, și Toni Grecu, invitați la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene în două ediții speciale de Revelion)

Urmărește interviul integral cu Kera Calița, sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 19.00, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

„Era o altă lume care n-o să se mai întoarcă niciodată”

„Întotdeauna muzica era undeva pe fundal, era muzică de înaltă clasă. Pian, vioară, vorbim aici de instrumente fine, delicate. Și lumea dansa, vorbea. Nu-i interesa mâncarea atât de mult cât dansul și compania. Aveau ce să-și spună, se bucurau. Era lumea bogată a Bucureștiului, lipsită de griji.

Era o școală și o educație… Bărbatul, în primul rând, știa și cum să-și țină partenera, într-o politețe desăvârșită. Era o altă lume care n-o să se mai întoarcă niciodată. 

Se zice că atunci când mănânci struguri în noaptea de Revelion, se duc duhurile rele și vei avea numai belșug, rod și spor. 

Moet & Chandon… Nimic fără Moet & Chandon (nr. băutura care se afla pe masa de Revelion a interbelicilor).

Știți cum veneau aceste delicatese?! Cu Orient Express de la Paris. Lumea bună cumpăra”, a povestit Kera Calița, în podcastul „ALTCEVA”.

Jupâneasa susține că, pe vremea aceea, oamenii erau mai mult atrași de socializare / (Sursa: Captură video)

(VEZI ȘI: Toni Grecu dă detalii din culisele primului Revelion televizat de la PRO TV: „Asta înseamnă să fii boss într-un post adevărat!”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

This browser does not support the video element.