La ce oră trebuie să bem ultima cafea, de fapt! Medicul Vlad Ciurea a deslușit misterul

Publicat: 13/03/2024 | 15:02
Medicul Vlad Ciurea a deslușit misterul cafelei

În timp ce unii oameni aleg să nu consume cafea, alții beau în cantități mari sau la ore nepotrivite. În astfel de situații, creierul poate avea de suferit. Medicul Vlad Ciurea a vorbit deschis despre acest subiect și a deslușit misterul.

Profesorul Vlad Ciurea a explicat că mediul și suprasolicitarea creierului duc la nevroza de suprasolicitare numită și oboseala creierului. În unele cazuri, oamenii ajung să se confrunte o boală grea, numită Alzheimer. Medicul neurochirurg a oferit câteva sfaturi importante pentru a evita situațiile neplăcute.

Citește și: SPORTUL PE CARE DR. VLAD CIUREA ÎL CONSIDERĂ CEL MAI SĂNĂTOS PENTRU OM. CE TREBUIE EVITAT ATUNCI CÂND MERGEȚI LA SALĂ

Medicul Vlad Ciurea a spus la ce oră trebuie băută ultima cafea

Creierul poate fi suprasolicitat în diverse moduri. Una dintre metodele nepotrivite la care apelează mai multe persoane este consumul de cafea pentru a se asigura că rezistă mai mult. Totuși, medicul Vlad Ciurea a dezvăluit la ce oră trebuie să bem ultima cafea.

„Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să ‘întindem’ timpul pentru performanțe de scurtă durată. Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde.

Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului. Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru începi, du-l până la capăt.

Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri. Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.”, a scris medicul Vlad Ciurea pe rețelele de socializare.

Medicul Vlad Ciurea a oferit sfaturi importante/ Sursa foto: Facebook

Cu ce plăceri putem bucura creierul

Profesorul Vlad Ciurea a explicat că pentru a menține creierul sănătos este important să îi dăm și câteva mici plăceri. El a oferit și câteva exemple, precum o melodie, o carte, o discuție bună, un răsărit de soare sau chiar o emisiune, dar a precizat că trebuie să fie una ”fără scandal, politică, război, agresivitate sau cinci accidente pe minut”.

„Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică. Lista e foarte lungă și e întotdeauna personalizată. Fiecare cu micile lui bucurii. Vă recomand să nu uitați de ele! Sănătate!”, a mai spus medicul Vlad Ciurea.

Citește și: DIETA NUTRIȚIONISTEI CORI GRĂMESCU PRIN CARE SLĂBEȘTI 20 DE KILOGRAME ÎN 6 LUNI. CE TREBUIE SĂ FACI