Laura Cosoi are rețeta ei de Paște: costițe de miel la tavă! Dar ce garnitură folosește…

Publicat: 07/04/2018 | 13:27

Laura Cosoi are rețeta ei pentru mesele de Paște! A pus pe blogul ei o rețetă de costițe de miel la tavă de te lingi pe degete. Mai mult, actrița prezintă și o garnitură specială, nu greu de făcut, așa cum sunt, de altfel, și costițele. După ce înșiră ingredientele, Laura Cosoi explică pas cu pas ce trebuie făcut în bucătărie.

”Am așteptat cumințică să ieșim din post ca să pot urca pe blog această rețetă: costițe de miel la tavă.  Este super simplu de realizat și chiar dacă nu ești înnebunit/ă după miel, varianta asta o să te facă să-l mai prepari de câteva ori”, scrie Laura.

Costițe de miel la tavă după rețeta Laurei Cosoi

Ingrediente costițe:

8 costițe de miel

2 căței de usturoi, tocat

2-3 linguri ulei de măsline

2-3 crenguțe de rozmarin, proaspete

Sare și piper după gust

Asezonați fiecare parte cu sare și piper

Laura Cosoi are rețeta ei de Paște

Se presară un pic de rozmarin pe fiecare parte a costiței de miel, apăsând, să se lipească. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie de fontă la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă usturoi și crenguța de rozmarin în tigaie și se distribuie uniform (aproximativ 2 linguri de rozmarin din tulpină). Se adaugă mielul pentru 4-5 minute pe fiecare parte pentru mediu. Se decorează mielul cu rozmarin proaspăt, dacă se dorește.

Ingrediente salată:

2 morcovi mari

1 ceapă roșie

2 cartofi dulci mijlocii

3 linguri ulei de măsline

2 linguri de oțet balsamic

250g linte fierte

75g feta, mărunțită

50g rucola

Mod de preparare al costițelor de miel

Se încălzește cuptorul la 200 ° C. Pune morcovul, ceapa și cartofii dulci într-o tavă mare termorezistentă, se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline, se asezonează cu sare și se lasă la cuptor până când se înmoaie, rumenesc.

Se încălzește lintea în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj și apoi se așează într- un platou de servire. Se pun deasupra legumele, feta mărunțită, rucola, apoi se stropeste cu oțet balsamic și ulei de măsline.

”Aștept păreri după ce testezi propunerea mea. Poftă bună!!!”, a scris în final Laura Cosoi.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult