Locul de poveste din țara noastră, despre care puțini turiști români știu. E la doar 2 ore de București!

Publicat: 10/04/2024 | 11:13
Loc de basm în România/ Sursa foto: Facebook

Țara noastră ascunde o mulțime de ”comori” despre care nu mulți știu. Astfel, multe locații de poveste nu sunt dezvoltate suficient pentru a-și arăta potențialul. Spre exemplu, la doar 2 ore de București, turiștii români se pot bucura de un loc spectaculos. 

Încă de la începutul anului, directorul general al unei renumite companii aeriene a anunțat că biletele de avion pot suferi scumpiri semnificative în acest an. Așadar, cei care nu își permit sau nu își doresc să meargă într-o vacanță peste hotare, trebuie să știe că au o varietate de oportunități și în România. Multe locații din țara noastră merită vizitate datorită frumuseții lor.

Citește și: TOPUL CELOR MAI CĂUTATE DESTINAȚII DE VACANȚĂ ÎN 2024! MULȚI ROMÂNI ȘI-AU PLANIFICAT DEJA CĂLĂTORIILE

Locul de poveste, situat la 2 ore de București

Unul dintre locurile din țara noastră despre care puțini turiști români știu este Lacul Scropoasa. Acesta se află în inima Munților Bucegi, la o altitudine de 1.197 metri. Bucureștenii pot ajunge acolo în doar două ore.

Zona pare a fi desprinsă din basmele cu zâne, iar magia este dată de culoarea apei, fiind asemănătoare cu cea a smaraldului. De asemenea, turiștii care aleg să vină în zonă pot face excursii pornind de aici spre Padina, Cascada Șapte Izvoare și cabana Bolboci.

Scropoasa este primul lac de baraj artificial construit în România, în anul 1929. Cu o suprafață de peste 5 hectare, el se află între Cheile Zănoagei și Cheile Orzei. Potențialul său hidroenergetic esye de 1.500 – 2.000 kw/km. Astfel, în anul 1936, a fost construită prima hidrocentrală românească, la Dobrești. Până la amplasarea uzinei hidroelectrice de la Bicaz, aceasta a fost cea mai mare de la noi din țară.

Lacul Scropoasa este situat la 2 ore de București/ Sursa foto: Facebook

Locul nu a fost apreciat la adevărata lui valoare, astfel că trecerea timpului și-a pus amprenta asupra sa. Turiștii nu au posibilitatea de a se caza în jurul lacului. Cabana Scropoasa, foarte căutată în trecut, a ajuns o ruină. De asemenea, în prezent, nu mai există nici locuri de camping amenajat.

Cei care își doresc, totuși, să bucure de această frumusețe a României trebuie să știe că drumul nu este foarte complicat. Pot pleca din București, mergând pe DN1, iar la intrarea în Sinaia, să vireze stânga pe DN 71. Apoi după aproximativ 3-4 km se intră pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu.

Din Șaua Dichiului, după aproximativ 3 km, se întâlnește o bifurcație, unde turiștii trebuie să continue înainte către Moroeni pe DJ 714. La 4 kilometri distanță, se află Lacul Scropoasa. Într-adevăr, trebuie precizat că drumul este destul de anevoios.

Citește și: ADI DE LA VÂLCEA, VACANȚĂ RUINATĂ! CE A PĂȚIT ARTISTUL DUPĂ CE A APELAT LA O AGENȚIE DE TURISM: ”SUNT FOARTE SUPĂRAT”