Mai mulți bucureșteni se vor confrunta cu lipsa căldurii și a apei calde! Anunțul a fost făcut de Termoenergetica

Publicat: 22/10/2022 | 16:41

Veste tristă pentru bucureșteni! Iarna îi poate prinde fără apă caldă și căldură. Termoenergetica a anunțat care vor fi cartierele ce vor avea de suferit în perioada următoare.

Mii de bucureșteni vor avea de îndurat zile grele. După scumpirile din ultima perioadă, atât din cauza inflației, dar și al conflictului de la granița cu Ucraina, problemele se țin lanț. Iarna, ce se va instala în curând, va fi una extrem de grea pentru mai mulți români. Pe lângă facturile mari la energie și la accize, sute de bucureșteni s-ar putea să rămână fără apă caldă și căldură, chiar în pragul sezonului rece. Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA, Claudia Crețu, a spus ce cartiere din București vor avea probleme, în ceea ce privește furnizarea de apă caldă și căldură.

Mai multe cartiere din București vor rămâne, iarna aceasta, fără apă caldă și căldură / (sursă foto: Pixabay)

(CITEȘTE ȘI: Ideea unui român ca să scape de facturile la energie. Nu mai are nicio grijă! „Cred că toţi de acum încolo am putea să încercăm să facem acelaşi lucru”)

Care sunt cartierele vizate

Mai exact, situația este asemănătoare cu cea a anilor trecuți. Bucureștenii din cartierele Colentina, Aviației, Fundeni și Pantelimon se vor confrunta cu probleme în ceea ce privește lipsa căldurii și a apei calde. Cei de la Termoenergetica speră ca până la începutul lui decembrie să se rezolve această problemă, însă, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

„Având în vedere situația ultimilor ani, zonele vulnerabile sunt cele din NE Capitalei – Colentina, Aviației, Fundeni, Pantelimon. 

Avem însă speranța că la CET Titan cazanele vor fi puse în funcțiune în luna decembrie, astfel că zona Pantelimon, zona adiacentă CET Titan, ar trebui să nu mai aibă probleme.

Rămân zone vulnerabile Aviației și zona Tei”, a declarat Claudia Crețu, pentru HotNews. 

Lucrările la centrala provizorie din Titan sunt în curs, iar acestea vizează instalarea unor capacități de producție cu valoarea de 75 de MW de energie termică.