Medicul Vlad Ciurea despre alimentul „otrăvitor” la care ar trebui să renunțăm: „De cel mult două ori pe an”

Publicat: 14/12/2023 | 10:45
Medicul Vlad Ciurea / Foto: Captură Video

Medicul Vlad Ciurea le oferă sfaturi importante românilor atunci când vine vorba despre produsele nu tocmai bune din bucătăria noastră. Există un aliment „otrăvitor” la trebuie să renunțăm. Despre ce este vorba exact?

Bucătăria românească este foarte bogată atunci când vine vorba despre preparatele delicioase, dar care nu întotdeauna sunt și foarte sănătoase. Avem diverse arome și tradiții pe care gospodinele încă le mai respectă în bucătărie. În spatele gustului foarte bun al unor mâncăruri se ascund anumite „pericole”, nu tocmai bune pentru organism. Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre un preparat mult iubit de români: micii!

CITEȘTE ȘI: POVESTEA TULBURĂTOARE A IOANEI, O DOCTORIȚĂ DIN IAȘI DE 39 DE ANI. A MURIT SUB OCHII COLEGILOR DIN SPITAL: „ȘI-AU BĂTUT JOC DE EA”

Renumitul neurochirurg este de părere că mititeii ar trebui consumați de maxim o dată ori de două ori pe an. Sunt gustoși, într-adevăr, iar mulți români obișnuiesc să-i mănânce adesea la petreceri ori la un grătar în fiecare sfârșit de săptămână. Ca să meargă treaba bine, aceștia adaugă și un pahar de bere ori mai multe. Sigur că, specialiștii nu recomandă ca acest aliment să fie consumat adesea, căci nu este prea sănătos.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a spus medicul Vlad Ciurea, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: CE S-A DESCOPERIT ÎN MÂNCAREA PACIENȚILOR MORȚI LA SPITALUL DIN MURGENI. NU ERA „CURATĂ”, AȘA CUM SUSȚINEA DIRECTORUL DEMIS AL INSTITUȚIEI

Ce recomandă specialiștii în sănătate

El a ținut să precizeze că există o diferență între alimentele iubite de stomac, dar care nu fac bine deloc creierului. Micii sunt delicioși, indiferent că sunt de carne de porc ori de oaie și vită, însă compoziția lor nu este considerată cea mai fericită rețetă pentru bunăstarea celulelor nervoase. Experții în sănătate spun că dacă vor fi consumați în mari cantități, pe termen lung, aceștia pot afecta creierul.

Medicul Vlad Ciurea susține că dacă vrem să ne păstrăm creierul cât mai sănătos atunci trebuie neapărat să ne modelăm gusturile și alegerile atunci când vine vorba despre mâncare. Este recomandat să nu cădem pradă tentațiilor culinare, ci să consumăm alimente proaspete și sănătoase pentru organismul nostru. Dacă totuși vrei să savurezi o porție de mici ar fi indicat să o faci cât mai rar.