Membrii celor mai bogate Case Regale au ajuns în România. Averi de 120 miliarde € la capătâiul lui Mihai I!

De: Cancan
Publicat: 16/12/2017 | 00:00

La aşa ranguri, numărul zerourilor din coada sumelor deţinute în conturi, ori rezultate în urma evaluării diverselor posesiuni este şi el impresionant. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a estimat, pe baza datelor publice, cuantumul averilor principalelor Case Regale care vor participa la înmormântarea Regelui Mihai I al României!

Potrivit listei prezentate de Casa Regală a României vor fi reprezentate la tristul eveniment de sâmbătă, de la Curtea de Argeş, Familiile Regale din Marea Britanie (363 mil. euro), Suedia (20 mil. euro), Spania (5 mil. euro), Belgia (12,4 mil. euro), Iordania (7 mld. euro), Luxemburg (12 mld. euro), Liechtenstein (3,75 mld. euro), Bahrein (15 mld. euro), Bulgaria (40 mil. euro), Grecia (78 mil. euro), Serbia (60 mil. euro), Albania (20 mil. euro), Franţa (1 mld. euro), Prusia (400 mil. euro), Italia (400 mil. euro) şi Portugalia (5 mld. euro).

De asemenea, vor mai fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia (30 mld. euro), Austria (40 mld. euro) şi Germania (4 mld. euro). Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg şi Familia Princiară de Ligne.

Cel mai în vârstă monarh, Regina Elisabeta a Marii Britanii

După Regina Victoria, regina Elisabeta a Marii Britanii deţine titlul de cel mai în vârstă monarh. A ajuns la 91 de ani şi sănătatea sa este bună, iar poporul o iubeşte pur şi simplu. În vârstă de 96 de ani, poate la fel de interesant ca Regina însăşi este soţul acesteia, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, recunoscut drept un veritabil rege al gafelor şi-al glumelor, unele intenţionate, altele nu. Iată câteva dintre foarte multele consemnate, în istorie. Aveţi mai jos cele mai simpatice declaraţii ale celui care a îngrozit Casa Regală cu umorul lui exagerat de slobod. El nu s-a putut abţine nici la încoronarea Reginei. ”Oau, de unde dracu ai luat chestia aia?” a spus prinţul Philipp, arătând către coroană, în public!

Căsătorită cu prinţul Philip, regina Elisabeta a Marii Britanii deţine titlul de cel mai în vârstă monarh

Moştenitorul tronului Marii Britanii ar fi Prinţul William, care, în mod normal, era al doilea descendent la tron. Regina ar fi ţinut cont de părerea supuşilor săi, pentru a-i desemna în fruntea regatului pe Prinţul William şi pe  Kate Middleton, asta după ce britanicii au votat că îi prefera pe ei şi nu pe Printul Charles (fiul Elisabetei) şi soţia sa Camilla Parker-Bowles. Regina Elisabeta a II-a ar fi fost de acord cu alegerea poporului şi ar fi spus că nu va mai ţine cont de linia normală a succesiunii şi că îi va da ceda tronul nepotului ei mai mare.

Prinţul Felipe al Spaniei, căsătorit cu o jurnalistă

Una dintre cele mai controversate familii regale ale Europei este şi una dintre cele mai admirate, cel puţin din punct de vedere estetic. Orice s-ar zice, Prinţul Felipe de Bourbon si soţia sa Letizia întrec în frumuseţe multe cupluri de celebrităţi. Cei doi s-au cunoscut la un dineu în 2002, pe vremea când Letizia era doar o simplă prezentatoare de ştiri. 2 ani mai târziu, în 2004, şi-au spus ”Da!”. Din 2014, la 10 ani după renunţarea la carieră a frumoasei Letizia, cei doi au devenit oficial Familia Regală a Spaniei, după abdicarea Regelui Juan Carlos I. Acesta a decis să renunţe la tron la vârsta de 76 de ani, după o domnie care a durat 40 de ani şi să-i cedeze locul lui Felipe. Această decizie a fost controversată, întrucât deşi articolul 57 al Constituţiei din Spania stipulează că ”bărbatul va preceda femeia” la succesiunea tronului, acest amendament încălca legile discriminării din aceeaşi Constituţie; înainte de a renunţa la tron, Regele Juan Carlos le-a retras titlurile fiicelor sale, pentru evitarea unui scandal.

Prinţul Felipe de Bourbon si soţia sa Letizia s-au cunoscut la un dineu în 2002, pe vremea când Letizia era doar o simplă prezentatoare de ştiri

Familia Regală este, conform Decretului Regal al Spaniei, formată din Regele Spaniei, soţia acestuia, părinţii Regelui şi urmaşul la tron. Aceasta nu trebuie confundată cu Familia Regelui, care include familia extinsă a monarhului.
 

Şeicul din Bahrein, îndrăgostit de pictură

Şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa din Bahrein are 65 de ani şi nu este doar membru al familiei regale din Bahrein, ci şi unul dintre cei mai cunoscuţi pictori din regat şi preşedinte al Societăţii de arte din statul Golfului Persic.

Şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa din Bahrein este un pictor iscusit

Dinastia Khalifa conduce ţara din Orientul Mijlociu încă din anul 1783. Rashid bin Khalifa al Khalifa este fiul şeicului Khalifa bin Hamad al-Khalifa, al optulea copil al conducătorului din Bahrain între 1932 şi 1942. Bunicul lui Rashid, celebrul Hamad bin Isa Al Khalifa, s-a aflat la şefia statului din Golful Persic în perioada interbelică şi la începutul celui de-al doilea război mondial, în vremurile în care Mihai s-a aflat pe tronul României de două ori.

Casa Regală a Suediei, frământată de scandaluri sexuale cu prostituate de lux

Un rege afemeiat şi client fidel al prostituatelor de lux, un viitor rege antrenor de fitness şi o viitoare regină fotomodel: familia regală a Suediei chiar le are pe toate! Straniul concurs de împrejurări face ca antrenorul de fitness să fie viitorul rege al Suediei şi un fotomodel posibila viitoare regină!

Regele Carl Gustaf al XVI-lea a fost un caz clasic de nepotism, în sensul că a moştenit funcţia direct de la bunicul său, mort şi el în 1973, pentru că tatăl său a murit într-un accident aviatic. La data respectivă, Carl Gustaf avea 27 de anişori şi tocmai îşi întâlnise nevasta şi pe viitoarea regină, Silvia, în tipul Olimpiadei de la Munchen din 1972. A fost un an bun pentru Silvia, de altfel, pentru că la scurt timp după ce s-a căsătorit cu un prinţ, regele a murit, prinţul ei a devenit rege şi, brusc, ea s-a trezit, din traducătoare (profesie pe care o săvârşea până atunci), ditamai regina.

(CITEŞTE ŞI: Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu Regelui Mihai. Casa Regală, anunţ despre gestul făcut în memoria Majestăţii Sale Defuncte)

Regele Carl Gustaf al Suediei şi soţia lui, Silvia, au trecut peste toate scandalurile sexuale

Fiica regelui şi-a reginei, Victoria, este şi ea o mare norocoasă, ca şi mama ei. Acelaşi lucru nu se poate spune însă şi despre prinţul Carl Philip, fratele mai mic al Victoriei. Când s-a născut, la doi ani după Victoria, frumuşelul Carl Philip era considerat viitor rege şi moştenitor de drept al funcţiei, după ce tatăl său, Carl Gustaf, va fi murit. În cursul vieţii prinţişorului, parlamentul suedez a schimbat legea şi, dacă până atunci se spunea că moştenirea tronului revine către primul descendent de sex masculin, aceasta i-a acordat dreptul primului descendent indiferent de sex, adică Victoriei. Soţul ei şi viitorul rege este Daniel Westling, un băiat care arată bine şi care o fi el acum ”prinţul Daniel, Duce de Vastergotland”, dar înainte de căsătoria cu Victoria era antrenorul ei de fitness, semn că, atunci când îţi încordezi muşchii şi pui ambiţie multă pe banda aia de fugit, chiar poţi realiza lucruri măreţe.

Revenind însă la actualul rege al Suediei, Carl Gustaf, dintre numeroasele sale pasiuni nu cea pentru maşini este cea mai interesantă! O carte mult-discutată apărută apărută în 2010 (”Carl Gustaf XVI – regele care nu-şi doreşte să fie rege”) dezvăluie o pasiune a regelui pentru orgiile sexuale îmbibate cu alcool şi petrecerile cu modele dezbrăcate. ”Cluburi de striptease, localuri doamne închiriate care nu purtau nimic pe sub blănurile scumpe care li se dădeau. Femeile erau simple deserturi, un fel de prăjiturele care mergeau bine la cafea”, spun autorii cărţii semnate de doi bărbaţi şi o femeie. Se vorbeşte chiar şi de petreceri în jacuzzi organizate de un gangster sârb.

(VEZI ŞI: Scandalos! Regele Mihai este citat la Tribunal într-un proces cu un… pedofil!)

Regii Norvegiei, însuraţi cu femei obişnuite

Familia regală a Norvegiei este una dintre cele mai cool din lume. Regele Harald al V-lea, încoronat în 1991, la moartea tatălui său, regele Olav al V-lea, s-a făcut remarcat ca un monarh progresist, care promovează toleranţa şi drepturile omului şi ale tuturor minorităţilor. Într-un discurs din toamna lui 2016 care a făcut înconjurul internetului, regele Harald spunea: ”Norvegienii nu vin doar din nordul, sudul, vestul şi estul Norvegiei. Tot norvegieni sunt şi cei veniţi din Afganistan, Pakistan, Polonia, Suedia, Somalia sau Siria. Norvegienii pot crede în Dumnezeu, în Allah, în totul sau în nimic. Norvegienii sunt fete care iubesc alte fete, sunt băieţi care iubesc alţi băieţi şi sunt băieţi şi fete care se iubesc între ei. Toţi aceşti oameni sunt la fel de norvegieni ca şi mine. Noi toţi suntem Norvegia.”

Regele Harald al Norvegiei şi soţia lui, Sonja, o fostă croitorească

Regele Harald şi-a ales regina nu dintre fetele cu viţă nobilă, cum se obişnuieşte, ci dintre oamenii de rând. Harald şi Sonja (o croitoreasă) s-au căsătorit în 1968, dar înainte de asta au avut o relaţie secretă de 9 ani, până ca Harald să prindă curajul să-şi roage tatăl, pe regele Olav, să-i permită să se căsătorească cu o femeie fără descendenţă aleasă. De altfel, Harald i-a zis tatălui său că, dacă nu-i dă voie să se însoare cu Sonja, atunci nu va mai face asta niciodată, cu nimeni. Dar întreaga familie regală norvegiană a devenit şi mai simpatică atunci când Prinţul Haakon, singurul fiu al lui Harald, viitor rege a făcut exact ce făcuse taică-su: s-a măritat cu o femeie de rând, pe care o cunoscuse la un festival de rock, în 1996. Mette-Marit Tjessem, nora regelui şi viitoarea regină a Norvegiei, era, atunci când Haakon i-a cerut mâna, nu doar o mamă proaspăt divorţată care renunţase la facultate, ci şi o proaspătă condamnată penal pentru posesie de droguri. (I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)