Mielul de Paşte va fi mai scump faţă de anul trecut! Cât va costa un kilogram de carne

Publicat: 15/03/2022 | 10:54
Carne de miel Sursă foto: Pixabay.com

Vești proaste pentru români. Carnea de miel va fi mult mai scumpă în anul 2022. Un kilogram de carnea va costa, viu, 22 lei/kg și 35-40 lei/kg tăiat. Care sunt motivele acestei scumpiri?

Scumpirile se țin în lanț, anul acesta, de Paște, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar. Prețul furajelor au crescut, așa că, cei care vor cumpăra carne de miel pentru masa de Paște ar trebui să se aștepte la sume mari. Aşadar, furajele sunt foarte scumpe, preţul porumbului fiind de 25 de lei.

Primele luni din 2022 au adus scumpiri în agricultură, pe fondul crizei din energie. Acum, războiul din Ucraina riscă să genereze o adevărată criză alimentară, în special pe piața cerealelor.

CITEȘTE ȘI: PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA. CU CE AR PUTEA FI ÎNLOCUITĂ CARNEA DE PORC. CE ESTE, DE FAPT, CARNEA DE MUFLON

Un cioban din comuna Obârșia de Câmp, spune că au fost înregistrate scumpiri pe bandă rulantă atât la furaje, cât și la motorină. De asemenea, acesta spune că boabele sunt mai scumpe, este secetă şi nu au nici unde să ducă oile pe câmp și, automat, carnea de miel va fi mai scumpă: kg în viu 22 de lei și tăiat: 35-40 lei.

Cât va costa, de fapt, carnea de miel, anul acesta?

Dacă în anul 2021, kilogramul de miel se vindea cu 15 lei/kg, viu, în 2022 va fi de cel puțin 20 lei. În aceste condiții, cei care vor să aibă pe masă drob și friptură de miel vor fi nevoiți să ia în calcul și supermarketurile.

Prețul unui miel se mai stabilește și în funcție de mărimea carcasei, dar și dacă acesta este achiziționat întreg, o jumătate sau numai un sfert.

Carne de miel

Pe ce dată se sărbătorește Învierea Domnului?

Paștele nu pică niciodată în aceeași zi. Data la care se sărbătorește Paștele este diferită de la an la an. În Calendarul Ortodox pentru anul 2022, Paștele pică pe 24 aprilie 2022. Paștele catolic se sărbătorește cu o săptămână înainte, pe data de 17 aprilie 2022.

VEZI ȘI: ALIMENTELE CARE SE CONSUMĂ MAI BINE, DACĂ SUNT CONGELATE. SECRETUL CARE ÎŢI POATE SCHIMBA VIAŢA

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult