Motivul pentru care persoanele nevaccinate trebuie să stea în carantină la intrarea în țară

Publicat: 13/12/2021 | 08:08
Sursă foto: Pixabay

România se află în zona verde, după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a scăzut. Dacă alte state europene au înregistrat o rată de incidență, cumulată la mia de locuitori de peste 30, aflându-se în zona roșie, pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, românii se bucură de măsurile care s-au relaxat în preajma sărbătorilor de iarnă. Potrivit graficelor oferite de INSP, România a înregistrat o rată de incidență cumulată la mia de locuitori de 1,1.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 716 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, dar și 60 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. În cadrul unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății a prezentat care este motivul pentru care persoanele care nu s-au imunizat împotriva Covid-19 sau care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni trebuie să stea în carantină, atunci când ajung în România.

De la măsura carantinării sunt exceptate persoanele care au de susținut examene, angajații vaccinați din sistemul de apărare sau de ordine publică, dar și cele care prezintă un test negativ PCR. Persoanele vaccinate sau care au avut Covid-19 nu vor fi supuse carantinării, arată antena3.ro.

Vezi și CECETĂTORUL OCTAVIAN JURMA, SFAT PENTRU AUTORITĂȚI: “DUPĂ REVELION, ȘCOLILE AR TREBUI ÎNCHISE ZECE ZILE”

Motivul pentru care persoanele nevaccinate trebuie să stea în carantină la intrarea în țară

Conform Antena 3, Ministerul Sănătății a transmis: „Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii constă în lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă”.

De asemenea, oficialii au mai transmis: „O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19. La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent. Chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient şi contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate”.

Vezi și ÎNCĂ UN CAZ DE INFECTARE CU VARIANTA OMICRON ÎN ROMÂNIA. PACIENTUL ESTE DIN MARAMUREȘ ȘI ARE ISTORIC DE CĂLĂTORIE ÎN NIGERIA

Sursă foto: pixabay