Nu e banc! Câți lei costă o porție de momițe în restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Publicat: 15/01/2022 | 20:42

Mircea Dinescu deține unul dintre cele mai apreciate restaurante din București și are pentru clienți un meniu cu totul special. Fie că este vorba despre băuturi sau preparate delicioase, acesta le oferă oamenilor o masă pe cinste. Câți lei costă o porție de momițe în restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi, ”Lacrimi și Sfinți”?

Situat în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Șepcari, restaurantul ”Lacrimi și Sfinți” al lui Mircea Dinescu oferă un meniu diversificat, pentru toate gusturile. Clienții pot opta pentru diferite băuturi, fie ele alcoolice sau non-alcoolice, dar și platouri cu delicatese. Printre acestea, se numără și celebra porție de momițe, dar și cotletele de berbecuț românesc, curcan sau rață.

Nu rata: DE NECREZUT! CÂȚI LEI COSTĂ DOUĂ OUĂ OCHIURI LA „LACRIMI ȘI SFINȚI”, RESTAURANTUL LUI MIRCEA DINESCU DIN BUCUREȘTI

Câți lei costă o porție de momițe în restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Cei care doresc să se înfrupte din delicatesele pe care restaurantul lui Mircea Dinescu le pune la dispoziție trebuie să se „înarmeze” cu câteva sute de lei, pentru a avea parte de o masă pe cinste. Unul dintre meniurile pe care le oferă se numește ”Brigada Moravuri”. Porția, care are 250 de grame, conține ”Momițe, Fudulii și Pizdulice stinse cu citrice și parfumate cu capere. Însoțite de ciuperci”, potrivit meniului. O porție costă 46 de lei.

De asemenea, cei care doresc să se bucure de o porție de cotlete de berbecuț, asezonată cu o porție de cartofi cu rozmarin, trebuie să plătească suma de 58 de lei. Iar, dacă dorești să servești și o porție de murături asortate de 250 de grame, trebuie să plătești 9 lei.

Vezi și: NU ESTE UN BANC! CÂȚI LEI COSTĂ O CIORBĂ DE BURTĂ ȘI O PORȚIE DE SARMALE LA RESTAURANTUL DE FIȚĂ AL LUI MIRCEA DINESCU DIN CENTRUL VECHI, „LACRIMI ȘI SFINȚI”

Mircea Dinescu deține ”Lacrimi și Sfinți”, din Centrul Vechi

”Lacrimi și Sfinți este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană. Rețete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate și reașezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc.

Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol.

Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici.

Poet, personalitate publică și Sfântul din bucătăria de la Lacrimi și Sfinți. Mircea Dinescu gătește, face rețetele, merge în piață, vorbește cu oaspeții restaurantului și gustă cu poftă din orice iese pe nișa bucătăriei – el este bucătăria Lacrimi și Sfinți”, se arată pe site-ul restaurantului.

Sursă foto: Facebook