Nu lipsește nici din protocol! Ce cafea bea Patriarhul Daniel și câți lei costă un pachet de 100 de grame

Publicat: 20/02/2023 | 16:27
Patriarhul Daniel. Sursă foto: captură video

Cafeaua este băutura care nu lipsește nici din protocol! În cadrul unui podcast, Gheorghe Florescu, un cunoscut cafegiu din Capitală, care a oferit detalii despre procesiunea religioasă de la Putna, a mărturisit și care este cafeaua pe care Patriarhul Daniel o consumă. Este vorba despre un singur tip de cafea cu o aromă intensă. În plus, nici prețul pentru 100 de grame nu este de neglijat. Iată detaliile mai jos, în articol.

Pe piață există o multitudine de sortimente de cafea și, așa cum spune o expresie latinească, „De gustibus non est disputandum”„Gusturile nu se discută”. Totuși, ce preferințe ar avea Patriarhul Daniel, în materie de cafea? În cadrul podcastului „Avangarda”, Gheorghe Florescu, un cunoscut cafegiu din Capitală, a dezvăluit faptul că Preafericitul Părinte Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române, ar prefera un anumit sortiment care are o aromă intensă și plăcută. Și, potrivit mărturisirilor cunoscutului cafegiu, cafeaua respectivă ar fi preferată și de Starețul Mănăstirii Putna.

Vezi și CE SALARIU ARE PATRIARHUL DANIEL? DE NECREZUT CARE E SUMA URIAŞĂ PE CARE O IA UN PĂRINTE CU FUNCŢIE DE CONDUCERE ÎN BOR

Ce cafea preferă Patriarhul Daniel și cât costă un pachet de 100 de grame?

În cadrul podcastului, la procesiunea religioasă de la Putna, unde au luat parte patriarhi, mitropoliți și episcopi, s-a consumat cafea. Iar în protocol a fost prevăzut o singură tipologie – și anume cafeaua Divin: „Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”.

Nici prețul nu e de neglijat, în cazul acestui sortiment de cafea. O sută de grame costă 45,99 de lei, ceea ce ar însemna faptul că un kilogram ar costa peste 450 de lei. Cunoscutul cafegiu bucureștean mărturisește, însă, faptul că băutura respectivă are o aromă diferită, fiind și 100% arabica.

„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate”, a mai mărturisit Gheorghe Florescu.

Citește și CU CE MAȘINĂ SE DEPLASEAZĂ PATRIARHUL DANIEL. COSTĂ PESTE 60.000 DE EURO

Sursă foto: captură video YouTube – Trinitas TV