Oamenii de știință avertizează! Două doze de vaccin Johnson & Johnson sunt mai eficiente decât schema completă cu Pfizer

Publicat: 30/12/2021 | 13:54

În urma unui studiu efectuat în Africa de Sud, oamenii de știință au observat că două doze de vaccin Johnson & Johnson sunt mai eficiente decât schema completă cu Pfizer.

Un nou studiu efectuat de cercetătorii din Africa de Sud demonstrează eficacitatea supra-rapelului cu vaccinul în doză unică Johnson & Johnson, acesta fiind mai puternic decât adiministrarea schemei complete cu vaccinul  Pfizer.

(VEZI ȘI.BILANȚ CORONAVIRUS ROMÂNIA, 30 DECEMBRIE 2021. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

Cercetările au avut loc în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie și au luat parte 69.092 persoane din domeniul sănătății, transmite Reuters. Booster-ul s-a dovedit eficient în proporție de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron.

Două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării

La începutul acestei luni, oamenii de știință din Africa de Sud au efectuat un studiu pentru a demonstra eficiența dozei booster a vaccinului cu doză unică Johnson & Johnson.

Studiul a scos la iveală că administrarea dozei inițiale oferă o protecție redusă în fața Omicron. În schimb, doza de rapel asigură o protecție semnificativă împotriva formelor severe de boală provocate de noua tulpină a coronavirusului:

”Ne asigură că vaccinurile împotriva COVID-19 continuă să fie eficiente în protejarea oamenilor de formele severe de boală și de deces. Este încă o dovadă că nu am pierdut acel impact chiar și în fața unei variante cu foarte multe mutații.

Ceea ce arătăm este că două doze restabilesc cu adevărat protecția deplină și nu cred că putem extrapola de aici că vom avea nevoie de o a treia sau a patra injectare”, a declarat Linda-Gail Bekker, coautor al studiului.

(VEZI ȘI:FERICIRE MARE ÎN FAMILIA PRIMULUI ROMÂN CARE S-A VACCINAT ÎMPOTRIVA COVID-19! MIHAELA ANGHEL, ASISTENTĂ MEDICALĂ LA ”MATEI BALȘ”, A DEVENIT MĂMICĂ!)

Potrivit studiului, booster-ul s-a dovedit eficient în proporție de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron, în timp ce două doze de vaccin Pfizer oferă o proteție de 70% împotriva spitalizării.

Oamenii de știință din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizația Mondială a Sănătății privind existența tulpinii Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie.

SURSA FOTO: ARHIVA CANCAN