Pandemia le schimbă meseria. Ele sunt cursantele de la „Lecția de cozonac”

Publicat: 24/11/2020 | 16:43

Tot mai multe gospodine se orientează către cursurile de gătit în această perioadă de pandemie, când livrarea la domiciliu a produselor tradiţionale a devenit o afacere. 12 femei au ales să înveţe să facă cozonac. Cursurile sunt ţinute de instructorii unei academii culinare din Craiova.

„A doua dospire o să ne ajute foarte mult la textura aluatului şi să avem un cozonac pe care putem să-l mâncăm şi rece şi cald”, le învaţă instructorul culinar.

Roxana Călin a venit tocmai din Danemarca pentru acest curs. A văzut pe reţelele de socializare anunţul academiei culinare şi vrea să facă o afacere din vânzarea cozonacilor. (VEZI ȘI: POVESTEA INSTRUCTORILOR CARE SCOT LUMEA LA DANS ÎN PIJAMALE, ÎN SUFRAGERIE)

„- De unde aţi venit?

– Din Danemarca.

În așteptarea sărbătorilor, multe cursante vor să devină profesioniste în bucătărie

– De ce aţi ales acest curs?

– Pentru că am văzut pe internet postările celor două şi cozonacii arată….

– Faceţi pentru familie doar?

– O să trebuiască să experimentez puţin, după care, dacă o să fie frumoşi, o să încerc să vând”, spune cursanta.

Care este secretul cozonacilor

Toate cele 12 cursante se gândesc acum, că, în această perioadă a pandemiei, livrarea prăjiturilor şi cozonacilor direct la domiciliu este la mare căutare, mai ales că vin sărbătorile.

„- Este vreun secret?

– Da.

Tainele cozonacilor se învață cu multă răbdare

– Care ar fi acela?

– Pasiune, dragoste, şi credinţă în Dumnezeu”, spune o altă cursantă.

„Oamenii voiau să vină să înveţe de la zero”

„Ideea academiei vine după multe cereri, în care oamenii voiau să vină să înveţe de la zero, tot ce înseamnă bucătărie, patiserie. Noi aici ne axăm pe bucătărie, dar avem serii de cursanţi care au trecut prin patiserie, deci vine de la cererea oamenilor ”, spune Mihaela Ruxanda, instructor culinar la academie. (CITEȘTE AICI: LECȚII DE GĂTIT ÎN CARANTINĂ! BUCĂTARUL CELUI MAI BUN RESTAURANT DIN LUME ÎȘI DEZVĂLUIE SECRETELE CULINARE PE INTERNET, DIN IZOLARE)

La următorul curs de gătit organizat de academia culinară, „elevii” vor învăţa să facă macarons. Cursanţii plătesc între 2.000 şi 4.000 de lei pentru lecţiile de gătit.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.