Papa Francisc: ”I-am cerut lui Dumnezeu să oprească epidemia de coronavirus cu mâna Sa. M-am rugat pentru asta”

Publicat: 20/03/2020 | 18:26
Papa Francisc: ”I-am cerut lui Dumnezeu să oprească epidemia de coronavirus cu mâna Sa. M-am rugat pentru asta”

Suveranul Pontif a acordat un interviu cotidianului italian La Repubblica, iar subiectul a fost – nici nu se putea altfel, în contextul medical mondial – pandemia de coronavirus care a făcut deja atâtea victime în foarte multe țări ale lumii.

Papa Francisc a mărturisit că se roagă, permanent, pentru sănătatea tuturor oamenilor și că a făcut apel la divinitate pentru ca această criză provocată de COVID-19 să se încheie cât mai repede.

”I-am cerut Domnul să oprească epidemia: Doamne, oprește-o cu mâna Ta! M-am rugat pentru aceasta”, a spus papa Francisc. Suveranul Pontif a ținut să mulțumească tuturor celor care luptă, zi de zi, pentru sănătatea oamenilor și a avut cuvinte de compasiune pentru cei care, din cauza noului coronavirus, au pierdut persoane dragi. Sunt momente foarte grele prin care trece întreaga omenire, iar înțelegerea, răbdarea și responsabilitatea sunt, acum, criterii fundamentale.

(VEZI ȘI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE STB! SE ÎNCHID O PARTE DIN CENTRELE DE VÂNZARE ȘI SE RECOMANDĂ METODE ALTERNATIVE DE PLATĂ A CĂLĂTORIEI)

”Ar trebui să descoperim o nouă formă de apropiere”

Izolarea nu trebuie să sperie pe nimeni, a transmis Papa Francisc în interviu, pentru că lucrurile mici sunt foarte importante, iar apropierea de familie devine esențială. Este necesar ca oamenii să se asculte unii pe alții și să se înțeleagă, iar faptul că stau mult mai mult timp împreună trebuie privit și ca o reîntoarcere către suflet și către necesități comune.

”Trebuie să regăsim concretețea lucrurilor mici, ale micilor atenții pe care trebuie să le avem față de cel de lângă noi, de rude, de prieteni. Să înțelegem că în lucrurile mărunte se află comoara noastră… Ar trebui să descoperim o nouă formă de apropiere. Deseori, familiile, acasă, mănâncă împreună într-o mare tăcere care nu vine, însă, dintr-o ascultare reciprocă. În schimb, a ne asculta unii pe alții este important pentru că se înțeleg nevoile celuilalt, necesitățile lui, eforturile, aspirațiile. Există un limbaj făcut din gesturi concrete care trebuie salvat. După părerea mea, suferința din aceste zile trebuie să deschidă întocmai spre această concretețe”, a mai spus Suveranul Pontif, potrivit informațiilor publicate de vaticannews.va.