Flacăra Olimpică a ajuns în Japonia într-un anonimat total!

Autor: Cristian P
Publicat: 20/03/2020 | 17:24
Flacăra Olimpică a ajuns în Japonia într-un anonimat total!

Flacăra Olimpică a sosit astăzi în Japonia. Din cauza pandemiei de Coronavirus, ceremonoa a fost una fără amploare.

Potrivit Agențiilor de presă Kyodo şi AFP, avionul care transportat flacăra olimpică din Grecia a aterizat la baza aeriană Matsushima, în nord-estul ţării. La ceremonia desfăşurată fără spectatori au participat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare a JO 2020, Yasuhiro Yamashita, preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, Seiko Hashimoto, ministrul Jocurilor Olimpice, judoka Tadahiro Nomura şi luptătoarea Saori Yoshida, ambii cu câte trei medalii olimpice de aur în palmares.

După un discurs susţinut de Yoshiro Mori, cei doi campioni olimpici au aprins împreună flacăra într-un imens vas metalic de aur roz, simbolizând floarea de cireş, pe care japonezii o aşteaptă cu nerăbdare în fiecare primăvară.

Ştafeta flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei va debuta pe 26 martie, la centrul de fotbal J-Village din prefectura Fukushima, care a servit drept bază a operaţiunilor pentru combaterea efectelor dezastrului nuclear de acum aproape un deceniu. Traseul flăcării, care include toate regiunile Japoniei a fost în mare parte menţinut, însă festivităţile programate cu această ocazie vor fi reduse semnificativ.

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, întrecere prevăzută în perioada 24 iulie – 9 august,  a fost aprinsă în data de 12 martie, în Grecia, în cadrul unei ceremonii restrânse, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus.

Citește și...