Parcarea în cartierul Primăverii a ajuns să coste cât chiria pe o lună! Suma exorbitantă pe care o scot bucureștenii din buzunar

Publicat: 07/06/2023 | 14:19
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Nu este un mister faptul că prețurile pentru locurile de parcare sunt extrem de ridicate, mai ales în zonele centrale din București. Unele dintre cele mai costisitoare locuri sunt cele din Capitală cele din cartierul Primăverii, unde să îți lași mașina te costă cât chiria pe o lună. 

Prețul pentru o oră de parcare este de 5 lei. Dacă vrei să-ți lași mașina într-un loc de parcare din cartierul Primăverii pentru o zi, trebuie să plătești nu mai puțin de 30 de lei. În cazul în care ai nevoie de un loc pentru o lună, prețul este de 900 de lei! Cu acești bani, poți să-și plătești chiria pe o lună la o garsonieră din multe zone din Capitală. Mai mult de atât, timpul în care locul este al tău este doar în intervalul 08:00-20:00.

Parcarea, mai scumpă decât benzina la Cluj

O șoferiță și-a dus copiii la bazinul de înot al UBB Cluj din Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu”. Aici, tariful pe oră este de 15 lei, dar ce a găsit pe bon, depășește așteptările.

Având trei copii care merg la bazinul din centrul Clujului și fiind de loc din satul Gheorgheni, mămica nu avea altă variantă decât să vină cu mașina. Chiar dacă prețul este de 15 lei pe oră, s-a trezit, după două ore și 7 minute, cu 45 de lei de plată pentru parcare!

(CITEȘTE ȘI: Cât vor avea de achitat turiștii care merg în stațiunea Mamaia pentru taxa de parcare)

Cât te costă să parchezi în București, în funcție de zonă

Zona 0 are tariful de 10 lei pe oră. Aceasta este localizată în centrul kilometrului zero din Capitală. Străzile vizate sunt: Piața Rosetti, str. Tudor Arghezi, Str. Dimitrie Gerota, str. JL Calderon, str. CA Rosetti, bd. Nicolae Bălcescu, str. Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, str. Halelor, Piața Unirii, bd. Unirii, bd. Mircea Vodă, str. Matei Basarab, bd. Hristo Botev.

Zona 1 are tariful de 5 lei pe oră și cuprinde străzile: Piața Francofoniei , Calea 13 Septembrie, Sos. Panduri , B-dul. Geniului, Sos. Cotroceni, Splaiul Independenței, B-dul. Mihail Kogălniceanu, Str. Vasile Pârvan, Strada. Berzei , Str. Gării de Nord, Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Sos. Nicolae Titulescu, B-dul. Banul Manta, B-dul. Ion Mihalache, Str. Aviator Popișteanu, B-dul. Expoziției, Str. Parcului, Str. Tipografilor, Sos. București Ploiești, B-dul. Aerogării, Str. Nicolae G Caranfil , B-dul. Beijing, B-dul. Mircea Eliade, Calea Floreasca, Str. Polonă, Str. Mihai Eminescu, Str. Traian, B-dul Pache Protopopescu, Sos. Mihai Bravu, Str. Traian Popovici, Calea Dudești, B-dul. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, B-dul. Gheorghe Șincai, Str. Lânăriei, Calea Șerban Vodă, B-dul. Mărășești, Piața Libertății, Str. Mitropolit Nifon, Piața Regina Maria, B-dul. Libertății,  Piața Francofoniei

Zona 2 are tariful de 2,5 lei pentru parcare și este cuprinsă între zona 1 și limita administrativă a Municipiului București.

(CITEȘTE ȘI: Ești în parcare și ți se întâmplă faza asta? Ai mare grijă, gesturile făcute înseamnă că ești în pericol)

Cu cât crește impozitul unui loc de parcare din anul 2024

Începând cu anul viitor, rezervarea unui loc de parcare de reședință va crește în preț. Dacă în momentul actual sumele sunt cuprinse între 300 și 600 de lei, după scumpiri, tarifele vor fi de: 341 de lei, 455 de lei, 569 de lei și 682 de lei.

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult