Pericolul sticlelor din plastic refolosite. Substanța chimică din care sunt făcute reprezintă un real pericol pentru sănătate

Publicat: 18/01/2023 | 12:48
Sticlă de apă. Sursă foto: Pixabay

Sticlele din plastic reutilizate reprezintă un adevărat pericol pentru organismul uman. Foarte multe persoane au tendința de a le păstra și de a le refolosi, fie o singură dată, fie de mai multe ori, fapt care crește pericolul la care suntem expuși. 

Pericolul sticlelor din plastic constă într-o substanță denumită Bisfenol, folosită în procesul de fabricare a sticlelor. Substanța este una destul de periculoasă și se poate transfera în apă. Astfel, este creat un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor. (CITEȘTE ȘI: MITURI DESPRE CUPTOARELE CU MICROUNDE – ADEVĂRATE SAU FALSE?)

Riscurile la care îți supui sănătatea, atunci când refolosești sticlele din plastic

Bisfenolul, odată transferat în apa consumată din sticlele din plastic și ajuns în organism, îți va compromite sănătatea. Mai concret, această substanță chimică periculoasă poate produce probleme hormonale și cresc șansele apariției cancerului la sân. De asemenea, este afectată și ovulația.

Specialiștii recomandă reciclarea lor după fiecare utilizare sau înlocuirea sticlelor de plastic cu cele de sticlă. Cercetătorii au făcut teste pe sticlele de apă din plastic care au fost folosite de atleți vreme de o săptămână. Aceștia au ajuns la concluzia că numărul bacteriilor pe centimetru pătrat a ajuns la aproximativ 90.000 de unități.

Acest lucru înseamnă că sticlele de plastic refolosite mai mult de o săptămână conțin mai mulți microbi și mai multe bacterii decât conține un vas de toaletă. (VEZI ȘI: CAZ REVOLTĂTOR ÎNTR-O ȘCOALĂ DIN VASLUI! CE AR FI FĂCUT UN ÎNVĂȚĂTOR UNUI ELEV DE 7 ANI, PENTRU CĂ NU ȘTIA TABLA ÎNMULȚIRII)

Cele mai utile sfaturi oferite de cercetători

Cu ce putem înlocui sticlele din plastic. Sursă foto: Pixabay

Pe baza acestui studiu și în urma descoperirilor făcute, ajungem la concluzia că substanța chimică Bisfenol reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate.

În acest caz, pentru a fi feriți de pericolul sticlelor din plastic, cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem este să reciclăm sticla din plastic după ce o golim. De asemenea, din dorința de ne proteja nu doar pe noi, ci și mediul înconjurător, putem opta pentru cumpărarea băuturilor depozitate în sticle de sticlă.