Perle Evaluarea Națională 2018 la Limba Română

De: Cancan
Publicat: 12/06/2018 | 19:39
Scandal uriaș la Evaluarea Națională! Părinții cer reluarea probei la Matematică!

Aproape 150.000 de elevi au susţinut, luni, proba la Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale. Bineînțeles, perlele nu au lipsit.

La primul subiect elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului. La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Alba Carolina. (CITEȘTE ȘI: REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ, DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018)

Perlele elevilor, nelipsit de la Evaluarea Națională

Perlele elevilor de la proba de Limba Română din cadrul Evaluării Naționale au fost nelipsite. Nu de alta, dar ei nu au vrut să dea pagina goală. (VEZI ȘI: CUM SE FACE CONTESTAȚIE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018)

”Textul nu are idei secundare. Toate sunt super principale şi îmi e jena să aleg”.

”Personajele vor să îşi lase mâncarea de frică să nu-i trosnească ursul”.

“Oamenii s-au gândit să facă pe morţii sau să se caţere într-un copac, pentru că nu puteau să le facă pe amândouă”.

”Sensul cuvântului crengi e boscheţi”.

”În “de-acolo” cratima a fost folosită degeaba. Putem folosi liniuţa când ne grăbim, dar numai când foarte tare”.

”Momentul are gen necunoscut. Este jumătate masculin, jumătate feminin”.

”Nu am fost într-o cetate, dar voi povesti o întâmplare dintr-o staţiune all incusive, adică tot inclusiv”.

Ce note vor obţine la Evaluarea Naţională următorii liceeni vom afla pe 19 iunie. Examenul continuă miercuri cu proba la matematică. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba maternă în data de 14 iunie. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.