Petrică Mâțu Stoian, citat la tribunal, chiar și după decesul său! De ce este acuzat artistul

De: Cancan
Publicat: 12/11/2021 | 13:03

Petrică Mâțu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani, în spital. Bărbatul ajunsese în stare gravă în mâinile medicilor, după ce, recent, a mers la o clinică privată pentru a face un tratament post-COVID, și anume terapie hiperbară.

Însă, după moartea sa au început să apară tot felul de dezvăluiri despre artist. Se pare că în 2012, pe numele lui Petrică Mîțu Stoian au existat o serie de plângeri, inclusiv la Parchetul Craiova, venite din partea unui compozitor care susține că acesta i-a luat fără acord una din opere fără să-i plătească drepturi de autor. Vasilică Gunță, pe numele lui, este un producător muzical care a lucrat cu nume importante din muzica de petrecere și chiar din manele, acesta fiind cel care a susținut că una dintre piesele cântate de Mîțu Stoian îi aparține, scrie wowbiz.ro.

În acest moment, pe rolul Tribunalului Dolj există un proces în care Petrică Mîțu Stoian este pârât iar Vasilică Gunță este reclamant, obiectul fiind ”drepturi de autor și drepturi conexe”, relatează sursa mai sus citată.

Dosarul a fost înregistrat la tribunal în anul 2012 dar nu s-a finalizat nici acum, următorul termen fiind stabilit pentru data de 19 noiembrie, atunci când instanța ar putea deja să se pronunțe în această speță. Magistrații au încercat să închidă cazul în 2018, însă atunci s-a constatat faptul că ”perimarea nu poate fi operată”, lucru care a dus la prelungirea procesului cu încă 3 ani, până în ziua de astăzi.

Cine a fost Petrică Mâțu Stoian

Artistul s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a câștigat numeroase premii.

(CITEȘTE ȘI: CE AVERE AVEA PETRICĂ MÂŢU STOIAN? CINE ÎL MOŞTENEŞTE PE CELEBRUL CÂNTĂREŢ)

Era angajat din 1955 la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație.

Sursa foto: Facebook