Povestea pictorului de Cartea Recordurilor, care a „zugrăvit” faleza râului Olăneşti cu imagini din filme celebre

Publicat: 18/05/2020 | 12:13

Faleza râului Olănești din Râmnicu Vâlcea a devenit un loc unic în România pentru că aici sunt pictate 58 de plexiglasuri. Profesorul Adrian Luță a reuşit să uimească din nou cu talentul lui. De data aceasta, prin picturi murale, care redau, la sugestia privitorilor, secvențe din desene animate sau din filme de neuitat ale copilăriei și adolescenței. Alte imagini frumoase reprezintă tineri și copii ce se relaxează în plimbările lor pe faleză. Culorile îmbinate armonios  încântă privirea tuturor celor care trec prin zonă. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă imagini și detalii inedite.

„Sunt profesor la Palatul Copiilor. Ideea a plecat de la Primăria Râmnicului. S-a dorit mascarea acestor plexiglasuri cu picturi care să sugereze pagini din istoria județului Vâlea. Sunt în total 58 de picturi și vom ajunge, probabil, în Cartea Recordurilor pentru că sunt sigurele astfel de picturi pe o astfel de suprafață. Este ceva de muncă, fiecare panou necesită 6, 7 ore de muncă. Eu îmi doresc să pun acest oraș pe harta lumii, din punct de vedere imagistic și vizual”, spune Adrian Luță, profesor de pictură din Râmnicu Vâlcea. (VEZI AICI: Un pictor român denunță mafia tablourilor: ”O galerie m-a abordat ca să…”)

Picturile de pe faleză atrag imediat atenția trecătorilor

A pictat şi Codul rutier

Același artist a pictat și semnele de circulaţie pe pereții unei şcoli de şoferi din Vâlcea, într-un demers unic, până acum, în Europa. Pictorul Adrian Luță se laudă și cu realizarea unei fațade-unicat a unui han, dar și cu alte tablouri, amplasate în Râmnicu Vâlcea.

„Este prima școală pictată din Uniunea Europeană și Europa. Am pictat Codul Rutier pe pereţii şcolii. De la semnele de circulaţie până la intersecţii. Scopurile au fost unul estetic și altul educativ”, a spus atunci artistul.

Şcoala cuprinde o mulțime de imagini inspirate din Codul Rutier.

„Eu le-am împărțit pe registre. Vă spun cu certitudine. Am cercetat în toată Europa. Deocamdată la nivel mondial nu am cercetat încă. Eu sunt primul pictor care pictează Codul Rutier. Practic, am reușit să îmbin Codul Rutier cu pictura. Așa am creat un nou gen de artă. Am denumit-o simplu și la obiect Arta Rutieră. Sau Arta Codului Rutier, pe înţelesul tuturor. Obiectivul acestei arte a Codului Rutier este de atrage vizual oamenii, de a explica într-un mod cât mai simplu Codul Rutier”, a mai spus artistul. (NU RATA: Un profesor din Vâlcea lucrează la cea mai mare icoană pe sticlă din lume)

Acesta a adăugat că elevii de la școala de șoferi și oamenii obișnuiți vor percepe vizual aceste scene din cod, ajungând să cunoască mai mult legile, să conducă mai precaut și să știe cum să se comporte în trafic.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)