Prăjitura Cabană. Cea mai bună rețetă dulce pe care ai mâncat-o anul acesta! E divină!

Publicat: 13/05/2020 | 14:40
Prăjitura Cabană. Cea mai bună rețetă dulce pe care ai mâncat-o anul acesta! E divină!

Prăjitura Cabana este unul dintre cele mai populare deserturi de casă. Sunt multe reţete pe Internet pentru acest tip de prăjitură, iar noi v-o prezentăm pe cea mai dulce şi cea mai accesibilă.

Pregătirea prăjiturii Cabana este structurată în trei părţi: pregătirea foilor, a cremei şi a glazurii. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru prăjitura Cabana

Pentru foi

  • 250 g zahăr
  • 80 g unt
  • 600 g făină
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 2 ouă întregi
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru cremă

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri zahăr (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 ml frişcă lichidă

Pentru glazură

  • 180 g ciocolată neagră
  • 80 g ciocolată cu lapte
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Primul pas este pregătirea foilor. Ouăle se amestecă cu zahăr, unt, miere, lapte şi bicarbonat de sodiu, până când se obţine un amestec omogen şi zahărul s-a topit. Compoziţia se pune pe aburi şi se amestecă până când se îngroaşă. Apoi, se ia vasul de pe aburi şi începe să se adauge făina, amestecând până când se obţine un aluat.

Acesta va fi împărţit în două părţi egale, iar într-una dintre ele se vor pune 2 linguri de cacao. Din jumătatea fără cacao se întind două foi, care se vor coace apoi pe fundul unei tăvi unse cu ulei şi tapetate cu făină. De cealaltă parte, aluatul de cacao se împarte în 12 bile egale, din care se vor forma 12 bare. Şi acestea se coc tot pe dosul tăvii.

Se va trece apoi la pregătirea cremei. Praful de budincă se amestecă cu zahărul, vanilia şi laptele şi se fierbe până când se îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se apoi se mixează cu frişca lichidă bătută, până când se omogenizează.

Se trece apoi la asamblarea prăjiturii. Fiecare foaie de aluat se împarte în trei părţi şi este de preferat ca una dintre ele să fie mai lată. Aceea va fi baza prăjiturii, pe care se întinde primul strat de cremă. Se pun apoi trei bare din aluatul de cacao, încă un strat de cremă, 2 bare de cacao, încă un strat de cremă, o bară de cacao şi stratul final de cremă. Următorul pas este să pui celelalte două foi de aluat pe lateral şi să presez uşor până când se obţine un triunghi stabil.

După ce s-a realizat şi acest pas, se topeşte la bain marie ciocolata neagră şi cea cu lapte, împreună cu laptele şi se glazurează prăjitura. Desertul se va lăsa la frigider pentru minim 7 ore înainte de a fi tăiat.