Reguli extrem de stricte! Țara în care poți fi condamnat la închisoare dacă ești prins fără mască de protecție

De: A. D.
Publicat: 17/05/2020 | 19:17

Epidemia de coronavirus este extrem de greu de controlat, chiar dacă majoritatea țărilor afectate au impus măsuri de prevenire a răspândirii accelerate a virusului COVID-19, acesta a reușit să facă peste 312.330 de victime și să contamineze mai mult de 4.664.480 de oameni.

Chiar dacă pericolul virusului încă există, lumea nu se poate opri în loc, așa că majoritatea statelor au relaxat măsurile, iar oameni au început să își reia activitățile. Însă, mai ales în acest context, există reguli care trebui respectate pentru a preveni răspândire bolii. Unele dintre cele mai importate reguli pe care oamenii trebuie să le urmeze sunt reprezentate de distanțarea socială și de purtarea măștii de protecție.

Deși masca de protecție poate să fie un accesoriu destul de incomod, purtarea ei este esențială. Iar pentru a se asigura că toată lumea, fără excepție, o să înțeleagă acest lucru o țară a introdus unele sancțiuni extrem de dure. (CITEȘTE ȘI: MASCA DE PROTECȚIE POATE CAUZA PROBLEME. SFATURI UTILE DE LA DERMATOLOGI)

Astfel, Qatar a început, duminică, să aplice cele mai dure sancţiuni din lume în cazul persoanelor care nu poartă mască în public. Pedepsele putând să fie de până la trei ani de închisoare. Guvernul a declarat obligatorie purtarea măştii în public şi a precizat că decizia este valabilă de duminică, până la noi ordine, potrivit ArabNews.

Sancțiunile pentru cei care nu poartă mască de protecție pot fi de până la trei ani de închisoare şi 200.000 de riali (50.900 de euro) amendă. (VEZI ȘI: DUPĂ ACEST INTERVAL DE TIMP, MASCA DE PROTECȚIE NU MAI ESTE EFICIENTĂ ÎMPOTRIVA COVID-19: ”INFECTATUL ASIMPTOMATIC NU PREZINTĂ SIMPTOMELE BOLII, DAR ELIMINA VIRUSUL”)

Până în prezent, în Qatar s-au înregistrat 32.604 de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 15 decese

În prezent, purtarea măştii este obligatorie în aproximativ 50 de ţări.