Rețeta de sarmale cu „solzișori” a lui Sorin Bontea. Ingredientul secret folosit de celebrul chef

Publicat: 21/12/2022 | 20:04

Sorin Bontea a reușit să devină unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Preparatele lui impresionează o întreagă populație, iar umorul îi completează perfect fiecare rețetă de succes. Acesta a început să lucreze în domeniul culinar încă de pe vremea când era puști, iar acum face furori cu preparatele sale. Având în vedere că se apropie Crăciunul și toate gospodinele vor găti sarmale, chef Sorin Bontea a pregătit o rețetă mai aparte, în care a folosit un ingredient secret.

Ingredientele folosite de Sorin Bontea pentru rețeta de sarmale cu „solzișori”

Ingredientele pe care le folosește Sorin Bontea la sarmalele cu „solzișori” sunt cele pe care de obicei le regăsim în bucătăria oricărei gospodine. Pentru acest preparat aveți nevoie de: 2-3 kg de varză acră, 600 de g carne tocată de porc și vită, o jumătate de ceșcuță de orez și 200 de g de ceapă.

Lista nu se termină aici, căci uleiul pentru prăjit, costița afumată, 2-3 linguri de bulion, câteva frunze de dafin, cimbrul, dar și sarea și piperul nu trebuie să lipsească. Ei bine, nu putem uita nici de ingredientul secret pe care îl folosește acesta pentru sărmăluțe. Deși mulți se vor mira, se pare că mărarul face minuni cu sărmăluțele sale.

CITEȘTE ȘI: IMAGINE RARĂ CU SOȚIA LUI SORIN BONTEA. CUM ARATĂ PARTENERA JURATULUI DE LA „CHEFI LA CUȚITE”

Sorin Bontea pune mărar în sărmăluțe (Sursă: Facebook)

Mod de preparare

Modul de preparare pe care îl abordează bucătarul Sorin Bontea nu o să vă pună în dificultate.

Primul pas este să curățăm varza de frunzele exterioare și de cotoare, apoi să alegem foile în care se va împacheta carnea. În cazul în care varza este prea acră, juratul de la „Chefi la cuțite” ne sugerează să spălăm frunzele în apă călduță sau să le punem la desărat cu o oră înainte.

Următorul pas este să curățăm ceapa, să o spălăm, iar apoi să o tocăm mărunt. O punem apoi la călit în puțin ulei, la foc mic până când devine sticloasă. Orezul se adaugă după ce a fost spălat în prealabil. Se lasă totul la foc mic pentru două minute și se amestecă continuu.

VEZI ȘI: CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU I-A DECLARAT „RĂZBOI” COLEGULUI DE PLATOU, SORIN BONTEA. CE A SPUS ÎN PRIMA EDIȚIA DIN NOUL SEZON:”DEJA M-AU LUAT NERVII ȘI SUPĂRAREA”

Sorin Bontea nu pune bulion în amestecul pentru sarmale (Sursă: Facebook)

Sorin Bontea nu pune bulion în compoziția sarmalelor

Tot conform indicațiilor lui Sorin Bontea, punem carnea într-un castron mare, apoi adăugăm ceapa și orezul deja călite. Piperul măcinat, cimbrul uscat și mărarul tocat se adaugă peste celelalte ingrediente. La acest amestesc se pune și o ceșcuță de apă rece care are rolul de a face carnea mai fragedă. Pentru a-i da culoare, unele gospodine pun în această compoziție și o lingură de bulion, însă celebrul bucătar spune că nu face acest lucru.

Dacă varza este sărată, acesta ne recomandă să fim mai atenți la cantitatea de sare pe care o punem în amestec. De asemenea, frunzele de varză mai mici se opresc și se toacă „solzișori”, care se presară pe fundul cratiței. Peste ele se așează sarmalele și costița, mai exact, un rând de sarmale, altul de costiță.

Spre finalul rețetei, bucătarul le recomandă doamnelor și domnișoarelor gospodine să nu uite că ultimul strat va fi de varză tocată. În sfârșit, peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu puțină apă, iar apoi se adaugă frunzele de dafin și câteva boabe de piper. Se lasă apoi la fiert, la foc mic timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apa și se învârte oala, asta ca să nu se lipească sarmalele.

This browser does not support the video element.