Rețeta secretă de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul-minune folosit de celebrul chef de la Antena 1

Publicat: 13/04/2023 | 19:36

Creștinii  se pregătesc deja pentru sărbătorile Pascale, iar de pe masă nu pot lipsi preparatele tradiționale. Sarmalele reprezintă una dintre mâncărurile preferate ale românilor, iar gospodinele nu ezită să le pregătească după cele mai inedite rețete. Totuși, celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu are o rețetă mai deosebită și folosește un ingredient minune în acest preparat.

Rețeta inedită pentru sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ne este clar cât de strict și profesionist este celebrul chef Cătălin Scărlătescu, atunci când vine vorba despre domeniul culinar. Ei bine, acesta vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă inedită pentru preparatul mult râvnit de sărbători.

Mai mult, juratul de la „Chefi la cuțite” are și un ingredient special pe care îl folosește. După ani întregi în care a încercat diverse îmbunătățiri la rețeta tradițională pentru sarmale, partenerul Doinei Teodoru a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de sarmale sunt: 2 kg de ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 de grame de orez și 40 de grame de piper. De asemenea, nu trebuie să lipsească sarea, o bucată de afumătură, bulionul și varza murată.

Cătălin Scărlătescu folosește afumătura ca ingredient secret pentru cele mai gustoase sarmale (Foto: Instagram)

(CITEȘTE ȘI: CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU, DAT DE GOL DE O ACTRIȚĂ DE FILME PENTRU ADULȚI. „CU CÂT SĂ TE PLĂTESC?” CUM A DEZAMĂGIT-O DUPĂ CE AU MERS ÎMPREUNĂ ACASĂ)

Afumătura, ingredientul secret al celebrului chef Cătălin Scărlătescu

Metoda de preparare a lui Cătălin Scărlătescu nu este deloc dificilă. Se toacă ceapa mărunt, după care se călește până prinde o culoare ușor aurie și se lasă puțin la răcit. Ulterior, se amestecă carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbrul, sarea, piperul și ingredientul secret, respectiv afumătura.

Între timp, trebuie să fie alese cele mai frumoase frunze de varză murată. Se împăturește cu grijă compoziția, iar după ce terminați de făcut sarmalele, se toacă varza murată și se amestecă cu bulionul. Totul se pune în oală. Mai întâi se așează un strat de varză peste care se adaugă câteva foi de dafin, iar apoi în mijloc se pune o bucată generoasă de afumătură.

Începeți apoi să puneți un strat de sarmale, apoi un alt strat de varză și unul de sarmale până când se va umple oala. Apa și uleiul sunt esențiale, iar mai apoi pot fi băgate la cuptor. Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele celebrului chef vor face furori printre musafirii de Paște!

(VEZI ȘI: DECOLTEUL VEDETEI DE LA CHEFI LA CUȚITE I-A LĂSAT FĂRĂ AER PE SCĂRLĂTESCU, BONTEA ȘI DUMITRESCU. ACTRIȚA ANCA DINICU, APARIȚIE ȘOC LA ANTENA 1)

This browser does not support the video element.