România prinde podiumul fericirii! Clasamentul uimitor făcut public de Eurostat, am ajuns din urmă Finlanda

Publicat: 15/01/2024 | 21:39

Deși se plâng în mod constant de majoritatea aspectelor din viața lor, românii se pare că sunt destul de fericiți. Potrivit ultimului studiu Eurostat, România este a doua cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, la egalitate cu Finlanda și Polonia. Mult mai nefericiți decât noi sunt chiar vecinii bulgari, care s-au situat pe ultimul loc al clasamentului. 

Studiul realizat de Eurostat vrea „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”. În aceste context, românii se situează surprinzător de bine, contrar așteptărilor.

(CITEȘTE ȘI: CÂT A AJUNS SĂ COSTE O DACIA 1300 DIN 1971 ACUM, ÎN 2024. SUMA URIAȘĂ I-A SCANDALIZAT PE ROMÂNI)

România prinde podiumul fericirii

Potrivit studiului Eurostat, cetățenii Uniunii Europene și-au evaluat satisfacția generală a vieții în medie la 7,1 puncte pe o scară de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit). Astfel, potrivit rezultatelor surprinzătoare, se pare că românii sunt unii dintre cei mai fericiți europeni. România este a doua cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, la egalitate cu Finlanda și Polonia.

Scorul cel mai ridicat a fost înregistrat de Austria (7,9), urmată de Finlanda, Polonia și România (fiecare cu 7,7). Mai apoi au urmat Belgia și Țările de Jos (ambele cu 7,6). Italia, Spania și Franța se situează în jurul mediei Uniunii Europene cu un scor de 7,1. La polul opus s-au situat țări precum Grecia (6,7) sau Germania (6,5).

Însă, în toate țările, cu excepția uneia, evaluările medii ale satisfacției în viață au fost peste 6. Acest lucru indică faptul că majoritatea europenilor s-au declarat mai degrabă mulțumiți decât nemulțumiți. Singura țară care a făcut notă discordantă a fost Bulgaria (5,6), care s-a situat mult sub media europeană.

Potrivit Eurostat, satisfacția vieții și fericirea poate fi influențată de mulți factori precum vârsta, nivelul de educație, familia și situația financiară, precum și diversitatea experiențelor, alegerilor, priorităților și valorilor unui individ. De asemenea, Eurostat precizează că acești factori i-au influențați pe respondenți, mai degrabă decât doar situația financiară.

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute ale veniturilor în trecutul recent, precum România și Polonia, se numără printre țările în care fericirea este cea mai mare, ceea ce arată complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a precizat Eurostat.

(VEZI ȘI: 800 DE LIRE PENTRU O SINGURĂ ZI DE MUNCĂ! TÂNĂRUL DIN IMAGINE A DESCOPERIT LOCUL DE MUNCĂ PERFECT)