România, zguduită de un val de cutremure. 11 seisme au lovit vestul țării în ultimele 48 de ore

Publicat: 24/05/2023 | 19:47
Cutremur în România / Sursă Foto: Arhivă Cancan.ro

De câteva zile, vestul României este zguduit de un val de cutremure, care pare să nu se mai termine. Nu mai puțin de 11 seisme au fost resimțite în această zonă a țării, în ultimele 48 de ore. Autoritățile au luat deja primele măsuri.

În ultimele zile, județul Arad a fost lovit de o serie de cutremure, care au produs panică printre locuitorii zonei. Mai exact, nu mai puțin de 11 seisme au fost resimțite în vestul țării, în ultimele 48 de ore. Autoritățile au luat deja primele măsuri pentru a preveni eventualele probleme ce pot apărea pe parcurs.

(VEZI ȘI: O insulă din Europa a fost lovită de cutremure misterioase. Ce spun oamenii de știință)

Cutremure în lanț au lovit județul Arad, provocând panică printre locuitorii zonei

În cursul zilei de luni, 22 mai, în județul Arad și orașul Lipova au fost resimțite două cutremure cu magnitudinea de 4,7, respectiv 4,4 grade pe scara Richter. În plus, nu mai puțin de 11 seisme s-au produs în ultimele două zile în zona de vest a țării.

Marți seară, un alt cutremur a lovit această zonă a României. Seismul a avut o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter. Mai multe replici au fost resimțite ulterior. Cea mai puternică s-a produs la miezul nopții și a avut o intensitate de de 3,2 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 8 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

Seismele produse în ultimele zile au produs panică printre locuitorii zonei, având în vedere că Banatul nu se află pe harta de risc a cutremurelor. Totuși, specialiștii susțin că în perioada următoare este posibil să mai aibă loc noi mișcări tectonice în această zonă.

Autoritățile locale au trimis  deja mai multe echipe în teren și au alcătuit inclusiv echipe de intervenție. Scopul principal al acestora este liniștirea populației, dar și identificarea eventualelor zone care au fost afectate în urma cutremurelor.

Potrivit INFP, de-a lungul timpului, în această regiune a țării au mai avut loc cutremure cu magnitudini mai mari decât cele înregistrate în ultimele zile. Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, având o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 6,3 kilometri.

(VEZI ȘI: Profetul care a prezis cutremurul din Turcia vine cu un nou anunț apocaliptic. Ce se întâmplă pe data de 17 iulie 2023)