S-au dublat prețurile! Câți lei costă un pahar de bere în stațiunea 2 Mai, acum în iulie 2023

Publicat: 18/07/2023 | 10:48

Vara este cel mai așteptat anotimp pentru că în această perioadă încep concediile. Mulți români își rezervă din timp vacanțele sau așteaptă să prindă cele mai bune oferte. Pachetele turistice all inclusiv din țările vecine sunt cele mai căutate și asta pentru că în stațiunile din România, prețurile s-au dublat față de anii trecuți. Iată costă un sejur la malul Mării Negre.

Până acum, stațiunea Mamaia era considerată cea mai scumpă de pe litoralul românesc. Se pare că lucrurile s-au schimbat în ultimii doi ani, iar, în prezent, nu mai există diferențe atât de mari în comparație cu celelalte.

Spre exemplu, în stațiunea 2 Mai, în 2021, o cameră de hotel costa, pe noapte, între 200 și 350 lei, în funcție de condiții. Berea pe plajă era 6 lei, un pahar 400 ml, tot 6 lei, un Espresso, 8 lei, un Ice coffee și 10 lei era un Frappe. În ceea ce privește mâncarea, o porție de cartofi prăjiți cu ceafă și cu salată de vară costa 18-22 lei, apa minerală/plată 5-6 lei, la terasă.

CITEȘTE ȘI: AU ÎNCERCAT SĂ SE ASCUNDĂ, DAR CANCAN.RO I-A DECONSPIRAT, PE LITORAL. EX-FOTBALISTUL S-A CUPLAT CU O BOMBĂ SEXY! CU EA SE IUBEȘTE BĂNEL NICOLIȚĂ!

În 2023, românii au observat că prețurile s-au dublat. O bere la draft, cea mai ieftină, costă 10 lei, dar în unele locuri turiștii pot scoate din buzunar chiar și 18 lei. O bere la sticlă începe de la 11 lei și ajunge la 17 lei.

Prețurile s-au dublat față de anul trecut

Dacă mergem la un restaurant pescăresc, 150 de grame de hamsii costă 23 de lei, 100 de grame de scrumbii costă 21 de lei, calcanul (100 de grame) 32 de lei, Zărganul (100 de grame) 30 de lei.

O ceafă de porc (100 de grame) costă 19 lei, iar o porție de cartofi prăjiți 11 lei.

Practic, pentru o vacanță pe litoral, în vârf de sezon, trebuie să economisești tot anul. Un turist a dezvăluit că a scos din portofel aproape 5.000 lei pentru trei zile.

Pericol pe litoral! Ce avertisment au făcut specialiștii

Au fost găsite concentrații mari de Escherichia Coli în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. Spre exemplu, la sfârșitul săptămânii trecute, valorile au depășit 1.300, de unități, în Năvodari. Cea mai mare concentrație de E.Coli a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600. Bacteria poate provoca infecții intestinale destul de serioase.

Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”a transmis doctor Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, relatează radioconstanta.ro.

Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune ... citește mai mult