Scene ireale filmate într-un restaurant din București

Publicat: 08/10/2020 | 23:42

Scene ireale filmate, joi seara, într-un restaurant din București! Deși au intrat în vigoare noi restricții cauzate de creșterea accelerată a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, la Mandaloun nu se ține cont! Este exemplu de crasă nepăsare! Celebrul restaurant are, în continuare, ușile larg deschise! Filmările pe care CANCAN.RO vi le prezintă sunt uluitoare!

Mandaloun este restaurantul în culpă, să spunem așa, și aparține omului de afaceri Mohammad Murad, cunoscut, mai nou, după ce ar fi fost prins chiar în ziua alegerilor împărțind mită electorală. Ce s-a întâmplat în celebrul local în care afaceristul ar fi investit 1 milion de euro, deși restricțiile dictate marți seara sunt clare? Zeci de oameni se pot zări cum stau liniștiți la masă, la un păhărel și o fripturică, alții se plimbă în voie pe holuri, în căutarea unui loc mai ferit. Chelnerii, ca niște furnici, caută și ei să fie cât mai prompți. E o mișcare continuă, care, conform ultimelor dispoziții, nu ar fi trebuit să existe.

Oamenii stau liniștiți la masă în restaurantul Mandaloun din Capitală, deși ar trebui ca locația să fie închisă

În fața restaurantului lui Murad, și președinte al FPTR (Federația Patronatelor din Turismul Românesc) mașinile sunt parcate una după alta. Semn că serviciile și oferta din restaurant ar fi de calitate! OK, nimic de zis, dar poate …pe altă dată, pentru că fix azi a fost trecut pragul de 3.000 de infectări cu noul coronavirus în România, iar Bucureștiul este cap de afiș. Pe de altă parte, Mohammad Murad anunța că patronatele HoReCA au de gând să dea în judecată Guvernul, pentru decizia de a reînchide restaurantele. (CITEȘTE ȘI: SUTE DE PERSOANE PROTESTEAZĂ ÎN PIAȚA VICTORIEI FAŢĂ DE ÎNCHIDEREA RESTAURANTELOR: „SUNTEM SCOȘI ȘI PUȘI LA ZID”)

Comitetul pentru Situații de Urgență, decizie radicală din cauza numărului mare de infectări

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, anunța marți, 6 octombrie, că de a doua zi vor intra în vigoare restricții privind activitatea în unele domenii, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, în ultima perioadă. Astfel, prefectul anunța că măsurile luate de Comitetul pentru Situații de Urgență sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atât timp cât rata de incidență a COVID-19 se va menține peste 1,5 la mie.

Măsurile care s-au luat

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați. (NU RATA: SE APLICĂ RESTRICȚIILE ȘI ÎN JUDEȚUL ILFOV. RESTAURANTELE ȘI CAFENELELE SE ÎNCHID ÎN MAI MULTE ORAȘE)

În fața restaurantului nu mai este loc de parcare

Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități, a arătat prefectul Capitalei.

„Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 – 21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred de cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală”, a explicat prefectul.

Teatrele și cinematografe s-au închis. Toate unitățile de învățământ care au fost afectate, dacă se ajunge la trei elevi, trec în scenariul roșu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

This browser does not support the video element.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult