Acasă » Trending » Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa. Țările care se întorc la restricții dure după creșterea numărului de infectări

Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa. Țările care se întorc la restricții dure după creșterea numărului de infectări

De: Marie Călin 08/10/2020 | 14:43
Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa. Țările care se întorc la restricții dure după creșterea numărului de infectări
Pandemia de coronavirus face ravagii în Europa. Țările care se întorc la restricții dure după creșterea numărului de infectări

Europa se află într-un moment critic în ceea ce privește răspândirea coronavirusului. Pandemia ia amploare în țări cum ar fi Franța, Germania sau Cehia.

În consecință, multe țări comunitare au introdus deja noi restricții pentru a încetini răspândirea bolii. Europa a atins ieri un nou record al numărului de infectări cu SARS-COV-2.

Citește și: Coronavirus în România, 8 octombrie. Record negativ absolut! 3.130 de persoane testate pozitiv, în ultimele 24 de ore

Franța și Spania se mențin în top

Miercuri, Franța a înregistrat aproape 19.000 de cazuri noi. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon. La începutul săptămânii în Paris s-a impus stare maximă de alertă sanitară. Cafenelele, barurile și sălile de sport și-au închis porțile, iar numărul de persoane din centre comerciale a fost redus, scrie Digi24.

Nici Spania nu stă mai bine. Miercuri a înregistrat peste 6 500 de cazuri. Madridul și alte 9 orașe din jurul capitalei au reintrat în carantină. Barurile și restaurantele se închid la ora 22.00. Nu sunt permise reuniunile mai mari de șase persoane.

Barurile și cafenelele din Bruexelles se închid

Începând de joi dimineață, cafenelele şi barurile se pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, care se accelerează în capitala Belgiei, au anunţat autorităţile.

Măsura este prevăzută să rămână în vigoare o lună, până pe 8 noiembrie. Consumul de alcool în spaţiul public este interzis şi în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise.

Sălile de evenimente precum şi ceainăriile (care nu servesc neapărat băuturi alcoolice) vor trebui, de asemenea, să îşi închidă porţile, se arată într-un comunicat al executivului regional.

Belgia a înregistrat în ultimele şapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creştere cu 57% faţă de săptămâna precedentă. Patru dintre cele zece comune din Belgia în care circulaţia virusului este cea mai intensă se află în regiunea Bruxelles: Bruxelles-Ville, Molenbeek-Saint-Jean, Schaerbeek şi Anderlecht.

Peste 4.000 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

Mai mult, tot joi, Germania a înregistrat ieri peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cu peste 1.200 mai multe decât în urmă cu o zi şi cel mai ridicat bilanţ pe o zi înregistrat începând din data de 11 aprilie.

Miercuri, majoritatea celor 16 landuri federale au convenit să interzică cazările în hoteluri şi apartamente turistice pentru persoanele venite din zone cu risc din ţară.

Cu o rată de incidenţă de peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână, pragul stabilit de autorităţi pentru noi restricţii, anumite districte din Berlin, oraşul Bremen şi anumite zone din nord-vest şi de lângă Stuttgart sunt astfel de zone roşii.

La Berlin şi în centrul financiar Frankfurt, unde rata de incidenţă se apropie de 50, s-a anunţat marţi instituirea de restricţii pe timp de noapte şi în privinţa contactelor sociale. În capitala federală, majoritatea magazinelor, toate barurile şi restaurantele vor fi închise între orele 23.00-06.00 începând de sâmbătă şi până cel puţin la 31 octombrie.

Sunt introduse restricții pentru persoanele care vin din zonele cu risc epidemiologic, inclusiv români. Acestea trebuie să stea în carantină la intrarea în Germania, până la testarea negativ.

Italia, Belgia și Olanda sunt la limită

Numărul cazurilor crește și în Italia. Autoritățile au prelungit starea de urgență până pe 31 ianuarie 2021. De asemenea, masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Totodată, Cehia atinge un nou record de infectări. Ieri a avut aproape 5.000 de cazuri, ceea ce înseamnă o creștere de patru ori începând din 25 august. Autoritățile au decis reducerea numărului de participanți la adunările publice, iar școala trece în online în multe unități de învățământ.

Și Olanda a ajuns ieri la aproape 5.000 de cazuri. Autoritățile avertizează că va fi nevoie de restricții mai dure dacă numărul infecțiilor și internărilor continuă să crească atât de rapid.

Polonia anunță „toleranţă zero” pentru cei care încalcă restricţiile

Și Polonia are probleme. A înregistrat un nivel record al noilor cazuri zilnice de infectare cu COVID-19, confirmând 3.003 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wojciech Andrusiewicz, a avertizat într-o conferinţă de presă că este de aşteptat un număr semnificativ de decese în următoarele zile. El a anunţat că este probabil ca autorităţile să crească numărul zonelor galbene sau roşii, unde există restricţii anti-coronavirus, cum ar fi purtarea măştii în locuri publice.

În prezent, 51 de zone din Polonia sunt clasificate ca fiind galbene sau roşii, dar începând de sâmbătă numărul acestora ar putea să depăşească 100, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din suprafaţa ţării ar fi vizată de restricţii suplimentare.

Nu rata: Bilanț decese coronavirus. Alte 44 de persoane infectate cu COVID-19 au murit

Capitala Varşovia ar urma să fie declarată zonă galbenă începând de sâmbătă, a spus Andrusiewicz. Polonia a anunţat marţi „toleranţă zero” pentru cei care încalcă restricţiile impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul...
Ce se întâmplă cu Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. Milioane de clienți din România trebuie să cunoască acest lucru
Ce se întâmplă cu Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. Milioane de clienți din România...