„Șerban” din „Liceenii” anunță continuarea filmului-fenomen. „Să găsim surse de finanțare și să intrăm în…”

Publicat: 13/05/2020 | 11:54

Toată lumea îl știe din filmul-fenomen „Liceenii”. Era rivalul lui Mihai (Ștefan Bănică Jr) la inima Danei (Oana Sârbu). Este vorba despre carismaticul și talentatul actor Tudor Petruț, plecat de 30 de ani în SUA, California. Puțini știu însă că el a moștenit atât talentul actoricesc, cât și frumoșii ochi albaștri de la marele actor Emanoil Petruț, care a fost unchiul lui. Tudor Petruț a îmbinat în America trei meserii, fiind profesor de matematică, actor și regizor, dar chiar acum pandemia l-a întrerupt, din nefericire, din câteva proiecte. În exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR 1 DIN ROMÂNIA, Tudor Petruț confirmă un zvon care circula de ceva timp: că se lucrează la continuarea „Liceenilor”! Milioane de români ar fi fericiți că acest lucru să se întâmple, „Liceenii” fiind una dintre cele mai vizionate pelicule din istorie, chiar și acum, după atâția ani. Dar mai multe despre acest lucru, despre Tudor și cum l-a afectat pandemia de coronavirus, în interviul exclusiv de mai jos.

Ce face actorul Tudor Petruț în această perioadă de pandemie?

În colțul nostru de lume din sudul Californiei a sosit primăvara și soarele parcă zâmbește, florile sunt parfumate și, din toată nebunia diurnă, a încolțit o undă de entuziasm și de poftă de viață. Sub cerul limpede și lipsit de poluare, spiritul pare că încerca să revină la nouă normalitate. Oricare ar fi ziua de mâine, cu siguranță că va fi mai bine ca în ziua de azi. (VEZI ȘI: Tudor Petrut, olimpicul din filmul „Liceenii”, traieste „visul american”)

„M-am refugiat în bucătărie”

Tudor Petruț are o viață frumoasă în California

Care este programul tău zilnic? Și dacă ne poți spune ce hobby-uri ai ca să îți umpli timpul și ce idei poți recomanda celor mai lipsiți de inspirație?

Oricum, în viața zilnică, stăm ore întregi în fața calculatorului. Nimic nu s-a schimbat. Doar că acum suntem sechestrați în biroul de acasă. Fără orar. Fără pauză de prânz. Ca orice alt bărbat normal, m-am refugiat în bucătărie, unde am descoperit bucătarul ascuns și gurmandul cu pasiuni pentru gusturi și arome exotice, din toate colțurile lumii.

Nu este nicăieri mai multă aglomerație – nu e coadă la hârtia igienică, cum ar veni – decât la magazinele de flori și plante de curte. Deci, ca și mai toți vecinii noștri, am curățat și re-plantat prin curte, descoperind o îndemânare de grădinar moștenită probabil de la bunici.

Ați avut în zonă prieteni sau cunoștințe cu probleme de coronavirus? Care este situația din zona ta în acest sens?

Din fericire, nu am primit nici o veste proastă până acum. La noi în județ – Orange County, la sud de Los Angeles – situația nu este gravă. Zona este mai rarefiată, cu puține aglomerări urbane. În general, lumea s-a conformat noilor regulamente. Plus că plajele n-au fost închise (mai mult de câteva zile), caz unic, ceea ce demonstreză că pandemia a fost bine controlată în zonă. Presupun că și piscinele încălzite au fost la liber. Grătarele – cel puțin până nu intrăm în criză alimentară, așa cum se preconizează – ard continuu în majoritatea curților din cartier.

„Hollywood-ul e închis, dar…”

Ce părere ai despre viitorul omenirii după acest eveniment? Vom fi la fel în scurt timp sau lucrurile se vor schimba?

Vom fi toți protagoniști ai programului „cu mască, fără mască” pentru multă vreme. Fericiții ingineri și programatori vor lucra mai mult de acasă. La restaurant și la grădină vom sta la un kilometru unul altul și vom închina câte un pahar prin Zoom. La plajă vom măsura din priviri prietena altuia cu binoclul. Într-o bună zi, copiii se vor întoarce la școală, spre bucuria părinților. Lăsând gluma la o parte, perioada de tranziție va fi lungă și va provoca multe schimbări esențiale. Fără a avea, deocamdată, o finalitate palpabilă.

Știu că aveai noi proiecte, noi roluri, noi producții. Dar, din cauza evenimentelor recente, ce probleme ați întâmpinat, tu și echipa ta, cu aceste amânări cauzate de pandemie?

Hollywood-ul e închis, dar deja au primit aprobări de filmare pentru luna iunie câteva producții de film. În câteva săptămâni vom afla cum vor reveni în producție serialele de televiziune. În momentul în care vor fi transmisii sportive, cel târziu în iulie, piața de reclamă va exploda și sperăm că vom fi implicați în această oportunitate. Din păcate, multe proiecte vor fi anulate, altele vor pierde finanțarea și multe producții independente vor fi amânate deoarece platourile vor fi cu siguranță cedate marilor studiouri și case de producție, cei mai buni plătitori. (NU RATA: Cum arată Ionică din „Liceenii“, la 30 de ani de la lansarea filmului)

„Povestea filmică a rămas în faza de colaborare”

Unde pot vedea românii aceste producții noi ale tale, la care lucrezi?

Să sperăm că o televiziune din România va prelua de la NBC primul sezon din comedia „Sunnyside”, un sitcom foarte americănesc cu personaje diverse, în care joc și eu, alături de altă actriță de origine română, Giannina Toaxen. Primul serial american în care apar DOI ROMÂNI!

Toată lumea te iubește în România, dar întrebarea este: Dacă vrei să te întorci și când o vei face, măcar în vacanță?

După aproape două decenii de absență, în ultimii ani vin acasă în fiecare vară ca să fiu alături de mama mea, Sanda Petruț, care locuiește în București. Vacanțele mele înseamnă și întâlniri cu prietenii și mai ales foarte multe spectacole de teatru. Ca regizor de teatru de meserie, îmi lipsește scena. Teatrul românesc este, ca întotdeuna, excepțional și mă bucur de succesele colegilor mei și de talentul fascinant al noilor generații de artiști. (CITEȘTE AICI: Câţi bani au primit Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr. pentru rolurile din Liceenii)

Toată România cred că așteaptă o continuare după „Liceenii”. Știu că au fost niște zvonuri în acest sens. Ce ne poți spune despre asta?

Scenariul există, n-a fost un zvon, am vorbit despre „Reuniunea” cu câțiva ani în urmă. Nu toată lumea implicată a fost încântată de ideea propusă și de genul de film, iar povestea filmică a rămas în faza de colaborare literară.

Șerban (Tudor Petruț) și Mihai (Ștefan Bănică) concurau în film pentru inima Danei (Oana Sârbu)

„Mai stăm oleacă prin casă după care ne vedem sănătoși…”

Ce îți dorești pentru acest an?

Îmi doresc să ajungem la un consens dramaturgic, să re-scriem scenariul pe placul tuturor, să găsim surse de finanțare și să intrăm în producție cu noul film, continuarea după decenii a poveștii „liceenilor”.

Ce mesaj ai pentru români în această perioadă?

Multă răbdare, dragilor, și multă sănătate. Dovedim noi și această pandemie așa cum am încurcat și descurcat multe în istoria noastră zbuciumată. Mai stăm oleacă prin casă după care ne vedem sănătoși pe terasă la un șpriț rose cu Borsec. La un mic și-o bere. Că ce poate fi mai bun?!?!? (NU RATA: “Liceenii”, după 33 de ani! Cum arată și ce face acum Tudor Petruț, actorul care l-a interpretat pe Șerban, personajul negativ al filmului)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)