Taiwan a interzis faimoasa aplicație Zoom! Școlile și agențiile guvernamentale nu mai au voie să o utilizeze. Care sunt motivele invocate

De: A. D.
Publicat: 07/04/2020 | 18:09

Taiwanul a interzis agenţiilor guvernamentale şi şcolilor să folosească aplicaţia pentru videoconferinţe Zoom. În contextul pandemiei, această aplicație a căpătat o popularitate uriașă, într-o singură zi înregistrând 2,13 milioane de descărcări în întreaga lume.

Deși aplicația Zoom Video Communication este folosită și apreciată de foarte multă lume, Taiwan a decis să o interzică, invocând preocupări legate de securitate şi confidenţialitate, informează DPA. Popularitatea aplicaţiei a explodat odată cu răspândirea pandemiei de coronavirus, care a obligat oamenii din întreaga lume să muncească şi să studieze de acasă. (CITEȘTE ȘI: EPIDEMIA DE CORONAVIRUS L-A ÎMBOGĂȚIT CU 4 MILIARDE DE DOLARI! CINE ESTE OMUL DE AFACERI CARE A REUȘIT ACEASTĂ PERFORMANȚĂ)

Însă chiar dacă aplicația s-a dovedit extrem de utilă, se pare că prezintă unele probleme de securitate. Zoom a devenit ţinta criticilor pe fondul unei serii de preocupări privind confidenţialitatea datelor. Directorul executiv, Eric Yuan, a recunoscut recent că unele date ale utilizatorilor au fost „din greşeală” direcţionate prin serverele din China.

În urma acestor evenimente, cabinetul taiwanez a interzis tuturor angajaţilor săi folosirea acestei aplicații și a sfătuit să opteze pentru aplicaţii gratuite dezvoltate de Google sau Microsoft. (VEZI ȘI: ELEVII DIN ROMÂNIA SUNT NEMULȚUMIȚI DE MĂSURILE LUATE DE MINISTRUL EDUCAȚIEI)

La fel s-a întâmplat și în cazul școlilor, Ministerul Educaţiei a informat la nivel naţional de interdicţia de a utiliza Zoom pentru învăţarea la distanţă.

Aplicația Zoom a fost creată de omul de afaceri din China, Eric Yuan și i-a adus un venit de patru miliarde de dolari, plasându-l în topul celor mai bogați oameni din lume. Popularitatea aplicației a crescut de la declanșarea pandemiei de coronvirus.

Compania a încasat câștiguri uriașe, de la 70 de dolari pe acțiune, înainte de apariția crizei provocate de coronavirus, s-a ajuns la 150 de dolari pe acțiune.