Teroristul nr. 1 din România a cerut tratament special ca să-și repare… dantura!

De: I.D.
Publicat: 15/04/2018 | 23:18

Cel mai cunoscut terorist al României, Omar Hayssam, își execută cei 23 de ani de închisoare primiți în dosarul răpirii jurnaliștilor în regim de maximă securitate, la Penitenciarul Mărgineni. Hayssam a ajuns aproape o umbră, se deplasează în scaunul cu rotile, după cum scria AICI CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România. Sirianul are multiple probleme de sănătate, unele dintre ele… nebănuite. Printre afecțiuni mai grave care țin de vârstă, sirianul se plânge și de probleme cu dantura! El a chemat în judecată penitenciarul, pe motiv că nu i s-a permis să viziteze dentistul!

Considerându-se nedreptățit, ”teroristul numărul 1 al României” a făcut plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate, invocând încălcarea de către administrația penitenciarului a dreptului la asistență medicală stomatologică. Magistratul nu i-a dat dreptate, astfel că Omar Hayssam a mers, potrivit procedurilor, la instanța de judecată. Magistrații au analizat toate actele și documentele medicale de la dosar, în lipsa lui Hayssam, care nu a dorit să fie adus la instanță.

(CITEȘTE ȘI: OMAR HAYSSAM a rămas fără cetățenia română )

Teroristul nr. 1 invocă încălcarea drepturilor

”În plângerea sa, condamnatul arată că îi este încălcat de administrația penitenciarului dreptul la asistență medicală, tratament și îngrijiri, respectiv neacordarea asistenței medicale stomatologice, neprezentarea la o clinică particulară din București în vederea efectuării unor consultații medicale, respingerea cererii de desemnare a unui însoțitor”, au reținut judecătorii din contestația formulată de Hayssam.

În plus, potrivit documentelor de la dosar, „serviciile de medicină dentară sunt acordate prin cabinetele de medicină dentară din locurile de deținere. În cazurile care depășesc competența medicului dentist sau dacă în cadrul unității penitenciare nu poate fi asigurată asistența”, iar art. 159 alin. 7 din Regulamentul privind executarea pedepselor prevede că „Deținutul poate solicita să fie examinat contra cost, la locul de deținere, în cadrul sectorului medical, de un medic din afara sistemului administrației penitenciare. Constatările medicului din afara sistemului administrației penitenciare se consemnează în dosarul medical al deținutului”.

După invocarea cadrului legal cu privire la îngrijirile medicale acordate deținuților în penitenciar sau în spitalele publice, magistrații au respins plângerea lui Omar Hayssam, argumentând cu raportul întocmit în Penitenciarul Mărgineni, care arată că a fost tratat în mod repetat pentru problemele danturii!

(VEZI ȘI: Fotografiile cu Omar Hayssam pe care nu le-a vazut nimeni!)

Stomatologul l-a consultat de 11 ori, iar alți medici… fără număr!

Potrivit magistraților, lui Hayssam i-a fost respectat dreptul la asistență medicală și a fost consultat de un specialist nu mai puțin de 11 ori. Mai mult decât atât, fiecare afecțiune în parte de care suferă a impus prezentarea la medicul specialist!

”De asemenea, a fost trimis la Penitenciarul Rahova pentru leziuni carioase profunde 37 și 47 unde a primit tratament corespunzător, leziuni ce nu s-au putut trata în Penitenciarul Mărgineni. Rezultă de asemenea, că petentul a fost prezentat la examinări de specialitate în urma solicitărilor acestuia, respectiv: examen de medicină internă, ecografie generală, examen ORL, examen kinetoterapie. Pentru reevaluarea afecțiunilor cronice, respectiv afecțiunea metabolică și afecțiunea neurologică, s-a solicitat Penitenciarului Spital Rahova să fie programat și prezentat la SUMC București unde a făcut de fiecare dată aceste evaluări și este în evidența cabinetelor medicale, urmând a se transmite data programării. În aceste condiții, se constată că nu se confirmă susținerile petentului, astfel încât plângerea sa apare ca neîntemeiată, urmând a fi respinsă ca atare”, au conchis judecătorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)