Top 5 afecțiuni pe care le tratează rodiile. Sucul fructelor este un adevărat medicament natural

Publicat: 22/07/2022 | 20:43
Rodii. Sursă foto: Pixabay

Multe sunt beneficiile pe care le oferă consumul de rodii, unul dintre cele mai celebre fiind că scade tensiunea arterială. Pe lângă acest aspect, v-am pregătit o listă cu afecțiuni medicale pe care le poate trata acest fruct, dacă este consumat regulat. 

După cum au dezvăluit specialiștii, o cană de suc de rodii duce la scăderea tensiunii arteriale, dacă este consumată măcar o lună. Datorită substanțelor fitochimice și polifenoli, are proprietatea de a scădea tensiunea sistolică cu chiar 5%. 

Rodiile conțin mai multe substanțe benefice corpului, motiv pentru care sunt considerate adevărate medicamente naturale.

Suc de rodii. Sursă foto: Pixabay

(CITEȘTE ȘI: Sebastian Dobrincu, prima reacție atunci când a văzut un milion de dolari în cont: ”Mă uitam la ecranul ăla și…”)

Lista completă a celor 5 afecțiuni tratate de rodii

  1. Ajută la slăbit. Rodiile au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. În plus, conțin și proteine.
  2. Încetinesc îmbătrânirea celulelor. Rodiile sunt bogate într-o serie de compuși antioxidanți care vă ajută să vă protejați celulele de deteriorarea radicalilor liberi.
  3. Tratează inflamațiile. Consumul de rodii poate ajuta la prevenirea inflamației cronice asociate cu riscul crescut de boli cronice. Acest fapt este datorat compușilor numiți punicalagine, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. 
  4. Previne cancerul. Rodia poate ajuta la combaterea inflamației și la încetinirea creșterii celulelor canceroase. Fructul are efecte antitumorale în cancerele de plămân, sân, prostată, piele și colon. De asemenea, sucul de rodii ajută la încetinirea creșterii tumorii în stadiile incipiente ale cancerului hepatic.
  5. Ajută la sănătatea inimii. Extractul de rodie reduce stresul oxidativ și inflamația în artere, scădea tensiunea arterială și poate ajuta la combaterea aterosclerozei, respectiv acumularea plăcii în artere care poate duce la atacuri de cord și accident vascular cerebral. (CITEȘTE ȘI: Loredana Groza, detalii despre relația cu fiica sa și a lui Andrei Boncea: “Am fumat, dar nu am mințit-o că…”)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult