Top 5 alimente care reduc senzația de foame. Nu multă lume știe cât de sănătoase sunt

Publicat: 24/04/2022 | 15:37

Senzația de foame vine atunci când stomacul nostru este gol. Unele persoane o simt mai des, iar altele mai rar. Află ce alimente sănătoase care nu te îngrașă ai putea să consumi atunci când îți este foame. Nu mulți știu despre ele.

Foamea este modul prin care corpul ne transmite că are nevoie de mai multă hrană. Când ne este foame, putem avea dureri de cap, ne putem simți iritați sau nu ne putem concentra. Pentru a îndepărta acest disconfort creat de senzația de foame, iată ce alimente trebuie să mănânci, dacă nu vrei să te îngrași.

În timp ce majoritatea oamenilor pot aștepta cu ușurință ore între mese, unele persoane au pofte frecvente de a mânca. Deși termenul senzația de foame indică nevoia de a avea mâncare, acestea nu înseamnă neapărat o nevoie reală de a mânca.

Este posibil să aveți senzația de poftă de mâncare pentru că stomacul este gol. Asta înseamnă că stomacul dumneavoastră are nevoie de hrană. Sau poate fi vorba doar de o rutină pe care corpul o urmează, cum ar fi să mănânci la o anumită oră în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: TOATE FEMEILE TREBUIE SĂ ȘTIE ASTA! CELE 10 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ TOPEȘTI GRĂSIMILE

TOP 5 alimente care te scapă de senzația de foame

Merele

Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile (5 grame). A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer.

Consumul de mere ajută de asemenea la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Totodată, ele evită absorbția de calorii și carbohidrați suplimentari, ceea ce reduce stocarea suplimentară de grăsime în organism. Merele au, de asemenea, un conținut de fibre și de apă care satură foamea. Vă menține burta plină pentru o perioadă lungă de timp și vă împiedică să ajungeți la gustări bogate în calorii.

Ghimbirul

Ghimbirul ne controlează apetitul, ceea ce înseamnă că va ajuta la reducerea poftelor și ne va satisface foamea. Acesta acționează ca un stimulent care se deplasează într-un ritm lent prin GI și îi dă energie organismului prin fluxul sanguin.

Are proprietăți antioxidante ridicate, efecte de scădere a colesterolului și reduce secrețiile gastrice. Ghimbirul este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale medicinale și poate fi adăugat în dieta noastră ca condiment sau mirodenie.

Tărâțele de ovăz

Tărâțele conțin un tip unic de fibre solubile, beta-glucani, care prezintă proprietăți remarcabile pentru sănătate și sunt benefice pentru pierderea în greutate.

Chiar dacă tărâțele de ovăz sunt sărace în calorii, ele au fibre sățioase, care absorb apa și își măresc volumul în timpul digestiei, oferind astfel o senzație de sațietate. De asemenea, reduce absorbția caloriilor din intestin, ceea ce menține stabil nivelul de zahăr din sânge.

Iaurtul

Bacteriile vii prezente în iaurt mențin un sistem digestiv curat și vă oferă beneficii excedentare pentru sănătate. Iaurtul este o sursă excelentă de proteine ușor digerabile, vitamine, minerale și alți micronutrienți.

O porție mică de iaurt vă oferă tiamină, care ajută la menținerea poftei de mâncare și a creșterii. De asemenea, iaurtul stimulează imunitatea, dezvoltă rezistența la lupta împotriva bolilor și ajută la pierderea în greutate.

Ouăle

Dacă nu știai asta până acum, află că ouăle ne fac să ne simțim sătui pentru o perioadă mai lungă de timp și suprimă hormonul grelina care acționează ca un stimulent al apetitului. De asemenea, ele conțin proteine de bună calitate care țin departe poftele.

Ouăle pot fi un mare plus în dieta dumneavoastră dacă doriți să vă micșorați talia, să eliminați poftele și să țineți sub control glicemia.

VEZI ȘI: DIETA PENTRU ÎNCEPĂTORI | CUM SĂ SLĂBEȘTI 1 KILOGRAM ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ CU REGIMUL ALIMENTAR KETO

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult