Top 5 motive pentru care să renunți la pâinea feliată. Ce se întâmplă, de fapt, când nu mai mănânci acest aliment

Publicat: 03/10/2022 | 08:32
Cât a ajuns să coste pâinea / Sursă foto: Pixabay

Pâinea feliată poate părea o alternativă practică pentru persoanele care sunt mereu pe grabă. Pe de altă parte, puțini sunt cei care știu că acest produs de panificație are și dezavantaje, nu doar beneficii. 

Chiar dacă îl scutește pe consumator de timp pierdut, are gust bun și este preferată de cei mici, iată cinci motive, pentru care ar fi indicat, să renunțați la acest aliment:

  1. Este mult mai costisitoare. Dacă ați cumpăra o pâine clasică, ați economisi aproape jumătate din sumă.
  2. Îngrașă. Spre deosebire de pâinea „normală”, are un număr mai mare de calorii.
  3. Există riscul să mucegăiască mai repede decât pâinea nefeliată.
  4. Nu poate fi păstrată în frigider.
  5. Se usucă mult mai repede, comparativ cu produsele similare care nu sunt feliate. (CITEȘTE ȘI: Câte felii de pâine trebuie să mânânci în fiecare zi, ca să nu te îngrași? Cum știi că pâinea pe care o mănânci este cu adevărat “sănătoasă”)

Ce se întâmplă când renunți la pâine. Efectele se văd imediat

Primul efect pe care corpul îl resimte când renunță la pâine este faptul că apare oboseala. Partea bună este că după această etapă scurtă, dată de lipsa glucozei, vei începe să pierzi în greutate.

Consumul de carbohidrați crește, de fapt, producția creierului de serotonină chimică ce reglează starea de spirit (numită adesea „hormonul senzației de bine”). Așadar, dacă veți întrerupe brusc consumul de pâine, se poate să vă simțiți mai debusolați decât în mod normal.

Exercițiile de intensitate mai scăzută pot să nu sufere prea mult atunci când reduceți carbohidrații, deoarece corpul dumneavoastră îl poate alimenta destul de ușor cu grăsimi. Pe de altă parte, dacă depuneți mult efort la sală și renunțați la pâine, veți transforma mult mai ușor grăsimea în masă musculară. (CITEȘTE ȘI: Vești proaste pentru români. Pâinea se scumpeşte! Cât va costa o franzelă simplă)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult