Trei ponturi de aur pentru o masă perfectă de Paște, de la chef Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea

Publicat: 14/04/2023 | 19:47

Mai sunt doar 2 zile până la Paște, iar românii se pregătesc intens pentru ca masa tradițională să fie plină de bucate. Pentru cei care au puține idei despre ce să gătească, celebrii bucătari Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea vin în ajutorul gospodinelor cu câteva sfaturi prețioase.

Jurații de la „Chefi la cuțite”, sfaturi prețioase pentru masa de Paște

Știm deja cât de stricți și profesioniști sunt chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea atunci când vine vorba despre domeniul culinar. Nu doar rețetele lor pentru mâncăruri sunt fabuloase, ci au grijă și ca aspectul meselor să fie unul inedit.

Ei bine, aceștia vin în ajutorul bucătăreselor cu câteva ponturi de „aur” pentru o masă perfectă de Paște cu care sigur îşi vor impresiona musafirii.

Sorin Bontea recomandă să combinați carnea de miel cu salate verzi, precum spanacul proaspăt leurda, untișorul sau chiar ceapa verde. Juratul de la „Chefi la cuțite” susține că puteți găsi în piețe o mulțime de verdețuri sănătoase.

„Eu recomand să combinați carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspăt, leurdă, untisor, ceapă verde. Primăvara ne pune la dispoziție în piețe multe verdețuri sănătoase”, spune Sorin Bontea

Pe de altă parte,  Cătălin Scărlătescu spune că și el optează pentru salatele verzi. Însă, acesta vine cu o recomandare în plus și îi îndeamnă pe oameni să nu consume carnea de miel în cantități mari.

„Și eu optez tot pentru o salată verde. Și va sfătuiesc să consumați carnea de miel în cantități moderate”, spune Cătălin Scărlătescu.

Florin Dumitrescu recomandă şi el verdețurile pentru masa de Paşte. Totodată, acesta susține că ar trebui să fierbeți carnea în vin, iar la masă să serviți un vin bun care merge asortat cu preparatele.

„Combinați carnea de miel cu verdețuri proaspete de sezon, spanac, leurdă, untișor, lobodă, ștevie sau cu un sos dulce-acrișor. Eu cred că e foarte important și vinul cu care o asociem: recomand să fierbeți carnea în vin, iar la masă să serviți un vin potrivit”, spune chef Florin Dumitrescu.

Jurații de la „Chefi la cuțite”, sfaturi pentru masa perfectă de Paște (Foto: Instagram)

(CITEȘTE ȘI: CE NUME ARE ÎN BULETIN CHEF FLORIN DUMITRESCU, DE LA CHEFI LA CUȚITE. JURATUL A RECUNOSCUT CĂ PUȚINĂ LUME ȘTIE)

Ce spun chefii despre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Dacă vorbim despre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu susțin ca ouăle roșii să fie incluse neapărat în meniu, deoarece aceasta este cea mai importantă tradiție. Pe de altă parte, Cătălin Scărlătescu este de părere că mesele de sărbătoare trebuie să arate după bunul plac al fiecăruia.

„Eu sunt de părere că la mesele de sărbătoare este bine să pregătești exact ce te face să te simți bine. Sunt persoane care nu consumă carne de miel și o înlocuiesc cu pește, de exemplu. Sigur, ouăle roșii și cozonacul sunt un simbol al acestei sărbători și cred că nu lipsesc de pe masa niciunui român”, a spus Cătălin Scărlătescu.

În altă ordine de idei, cei 3 jurați de la emisiunea culinară „Chefi la cuțite” au venit și cu câteva recomandări în privința preparatelor gătite acasă. Sorin Bontea vă sfătuiește să nu puneți sare pe carnea de miel înainte să fie gătită, dar vă învață și cum să pregătiți drobul.

 „Nu sărați carnea de miel înainte de a o găti. Dacă nu aveți prapure pentru drob, tapetați tava în care puneți compoziția de drob cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ouăle bătute”, a adăugat el.

Iubitul Doinei Teodoru spune că nu fierbe organele și carnea pentru drob, ci le trage la tigaie. Acesta prezintă  câteva secrete pentru un drob de miel ca la carte și susține că un pahar de lapte este indicat pentru a-ți liniști stomacul după atâtea mâncăruri consumate.

 „Pentru drob, eu nu fierb organele și carnea, ci le trag la tigaie. 25% din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașină. În stufat puneți mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos așa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru că laptele liniștește stomacul, după atâtea preparate cu ceapă și usturoi”, spune și Cătălin Scărlătescu.

Pe lângă vinul pe care trebuie să-l alegeți cu grijă, Florin Dumitrescu recomandă un mod simplu de a găti carnea de miel.

„Alegeți cu grijă vinul pentru masă de Paște. Există anumite soiuri care însoțesc perfect carnea de miel și altele care se asortează cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a găti carnea de miel este să puneți o bucată de carne la cuptor cu legume rădăcinoase, foarte mult usturoi, cimbru și vin roșu”, a adăugat și Florin Dumitrescu.

(VEZI ȘI: JURAȚII AU RĂMAS MASCĂ! POVESTEA DE VIAȚĂ A LUI CIPRIAN CRĂCIUNESCU, CONCURENT LA CHEFI LA CUȚITE, BATE ORICE FILM)

This browser does not support the video element.